Mai mulţi elevi din Ţăndărei au militat ieri, la Slobozia, pentru protejarea naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiativa le-a aparţinut elevilor Şcolii Nr. 1 din Ţăndărei. Împreună cu profesorii lor, aceştia au încercat să îi determine pe localnici să protejeze mediul înconjurător, prin folosirea pungilor confecţionate din materiale biodegradabile, mai puţin dăunătoare naturii.

Da, sacoşelor din material biodegradabil, nu, pungilor de plastic! Acesta a fost mesajul cu care peste 20 de elevi din Ţăndărei au mărşăluit, ieri după-amiază, pe Bulevardul Matei Basarab din Slobozia. Ei au oferit fiecărui trecător impulsionat de iniţiativa lor  câte o sacoşă din material biodegradabil, confecţionată chiar de ei. Pungile au fost inscripţionate cu mesaje ecologice, astfel încât cei cărora le-au fost înmânate să ia aminte şi să renunţe la pungile de plastic.

„Am realizat această activitate extra-şcolară pentru a sensibliza semenii cu privire la problematica pe care poluarea mediului înconjurător o ridică în ziua de astăzi, peste tot în lume“, a declarat profesorul  Paula Constantin, organizatorul acestei acţiuni de ecologizare.

Totoodată, copiii învinovăţesc supermarketurile pentru că vând doar pungi de plastic, în loc să le comercializeze pe cele biologice. „Supermarketurile au declanşat moda pungilor de plastic. Oamenii sunt încântaţi că le por refolosi, însă nu se gândesc că aşa distrug natura. O să-i învăţăm noi ce trebuie să facă şi sperăm să se conformeze“, a mai adăugat Paula Constantin.

Trecătorii, impulsionaţi

Acţiunea s-a defăşurat pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde ale Slobozia. Chiar dacă au fost grăbiţi, trecătorii nu au ezitat să se oprească preţ de câteva minute şi să ia parte la lecţia de ecologie a elevilor din Ţăndărei.

„Mi se pare o iniţiativă foarte bună. E foarte bine ceea ce încearcă ei să facă. Pungile de plastic chiar sunt dăunătoare. Mai mult, sunt şi inestetice, aruncate la voia întâmplării peste tot“, a spus Ştefan Jianu, un bărbat în vârstă de 51 de ani.

Acesta a fost completat de Vasile Iacob: „Nu am văzut deloc la magazinele din Slobozia să aibă pungi de hârtie. Eu aş folosi cu plăcere, dar de unde să  le iau, dacă nu sunt? Peste tot, numai pungi de plastic“ în care trebuie protejat mediul înconjurător.

Mândri de ce au realizat

Copiii au rămas plăcut surprinşi de felul în care trecătorii au răspuns iniţiativei lor. „A fost surpinzător pentru mine. Chiar nu mă aşteptam ca oamenii să ne asculte“, spune încântată Georgiana Mihalcea. „Este un lucru foarte important. Putem fi sănătoşi doar dacă trăim înter-un mediu curat fără poluare”, a mai adăugat Georgiana .

De aceaşi părere este şi colega ei, Cristina Dima: „Oamenii trebuie să fie educaţi să folosească numai pungi de hârtie. Sper să înveţe ceva din tot ceea ce noi le-am arătat astăzi. Natura este importantă şi trebuie îngrijită“.

Elevii Şcolii Generale numărul 1 din Ţăndărei au promis că se vor întoarce la Slobozia cu o altă campanie de ecologizare în curând. De data acestă, campania se va concentra pe gestionarea selectivă a deşeurilor.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite