Slobozia: Poetul Anghel Papacioc a încetat din viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poetul Anghel Papacioc a trecut în nefiinţă, astăzi, în jurul praânzului. Maestrul a fost răpus de un stop cardiac, în timp ce se uita la televizor

„Configurând sortită semeţia/ Cuvintelor îmi tulbură beţia/ Umbrind sfioasa lor plecare în lume“ ... Sunt doar câteva dintre miile de versuri aşternute pe coala de hârtie, cu dăruire, de profesorul Anghel Papacioc.

Din păcate, pana acestuia nu va mai putea scrie niciun rand. A plecat în cer, fără să spună de ce şi fără să se gândească la durerea pe care a lăsat-o în inimile celor care, timp de 71 de ani, l-au iubit.

Sunt ani buni de când  maestrul ialomiţean al versurilor începuse lupta cu boala. Avea inima slăbită şi suferea de diabet. Până în ultima clipă, s-a luptat ca un adevărat erou să ţină piept stării de sănătate precare. Cu toate acestea, boala a fost cea care a învins.

Astfel, astăzi, inima lui Anghel Papacioc a încetat să mai bată. Trupul său a fost găsit fără suflare de către soţia Ioana, cea care i-a fost alături timp de mai bine de 54 de ani.

„Zăcea pe fotoliu. Am strigat la el, dar nu mai zicea nimic. Am simţit că pământul îmi fuge de sub picioare“, spune cu ochii în lacrimi Ioana Papacioc, soţia scriitorului.

Citiţi mai multe în ediţia de mâine a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite