Slobozia: Listă de așteptare pentru cozonaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși mai sunt doar câteva zile până la Paște, mieii din piețele din Slobozia lipsesc cu desăvârșire, în timp ce patiseriile și brutăriile sunt luate cu asalt. Cozonacul a ajuns în acest an cea mai căutată delicatesă culinară pentru masa tradițională de Paște, listele de comenzi fiind începute încă de acum două săptămâni.

Deși s-au deschis oficial, centrele autorizate de vânzare și sacrificare a mieilor erau, luni, pustii. Boxele care ar fi trebuit să găzduiască ovinele erau goale, iar carnea de miel lipsea cu desăvârșire chiar și din vitrinele carmangeriilor. Pe de altă parte, în aceste zile, cuptoarele patiseriilor și brutăriilor din Slobozia ard la foc continuu, pentru a face față solicitărilor masive de cozonaci. În acest moment, nu se mai primesc comenzi, dar ai o șansă, destul de mică, de a prinde cozonacul mult dorit, la primele ore ale dimineții, când cofetăriile scot prima tranșă de produse.

Cozonacul, la mare căutare
„Primim comenzi încă de acum două săptămâni, iar săptămâna aceasta am stopat comenzile pentru că nu mai putem face față și ne este teamă că nu putem onora toate cererile. Așa se întâmplă în fiecare an, în preajma sărbătorilor“, spune Mihai Emilian, administratorul cofetăriei Elsa din Slobozia.

În cealaltă parte a orașului, lucrurile stau la fel. Patiserii cofetăriei Internațional abia mai reușesc să-și tragă sufletul în timp ce schimbă tăvile cu cozonaci.„E o perioadă cu solicitări masive pentru toate patiseriile și brutăriile din oraș. Și noi avem sute de comenzi pe zi, multe făcute încă din urmă cu două săptămâni. Cozonacul nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște, la fel ca oul și carnea de miel“, spune Victorița Zamfir, administratorul cofetăriei Internațional.
Cu toate că sunt mândri de faptul că oamenii se îmbulzesc să comande cozonaci de la patiseriile lor, când vine vorba de dezvăluit rețetele culinare, patiserii și brutarii se abțin să își împartă secretele cu alții.

„Fiecare cofetărie are o rețetă specială pentru orice produs, inclusiv cozonaci, pe care o ține secret. În funcție de vânzările pe care le ai, rezultă faptul că rețeta ta este una de succes“, spune Mihai Emilian, administratorul cofetăriei Elsa.
Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite