Slobozia: Liceenii de la Mihai Viteazul pleacă vineri la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul acestei săptămâni, 27 de elevi ai renumitului liceu din Bărăgan vor lua parte la finala internaţională a concursului „Play Energy“, competiţie ce va avea loc în Cetatea Eternă și care are drept temă promovarea energiei verzi.

Ca să ajungă în acolo, elevii au muncit din greu, reușind să câștige faza națională a concursului cu un proiect care demonstra modul în care Spania foloseşte resursele regenerabile. „Am ales această ţară deoarece Spania are cel mai mare parc solar din întreaga Europă. De asemenea, tot aici se află foarte multe centrale eoliene şi hidrocentrale“, explică elevul Alexandru Silaghi, coordonatorul proiectului.

Evident, liceenii au fost supravegheaţi permanent de către diriginta lor, profesoara de fizică Eleonora Dragomir, care i-a pus la treabă pe tineri şi le-a dat „OK-ul“ pentru proiectul realizat. „Toţi elevii participanţi la acest concurs au rezultate foarte bune la învăţătură. Sunt nelipsiţi de la orice olimpiadă şi mereu au rezultate foarte bune“, spune profesoara care i-a coordonat pe copii.

„Play Energy“ este o competiţie organizată la nivel internaţional care îşi propune să îi facă pe oameni să conştientizeze nevoia utilizării resurselor regenerabile ale planetei: apa, forţa vântului şi energia solară. Principala regulă a concursului este aceea ca participanţi să descrie, într-un mod inedit, o zonă de pe mapamond unde oamenii folosesc energia verde.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite