Slobozia: Liceenii, sprijiniţi după absolvire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400 de elevi sunt angrenaţi în cadrul unui proiect european şi au şansa să îşi găsească mai uşor job-ul dorit. Proiectul le deschide elevilor noi oportunităţi pentru o reuşită în carieră. Astfel, ei au parte de programe de pregătire în funcţie de specializările pe care le studiază la şcoală.

Şanse pentru tineri
Proiectul a fost iniţiat în septembrie 2009 şi se va derula până anul viitor. Scopul implementării programului a fost acela de a-i învăţa pe cei peste 400 de elevi cum să îşi găsească mult mai uşor un loc de muncă. Opt unităţi de învăţământ din judeţul Ialomiţa, toate cu profil tehnologic, s-au înscris în cadrul proiectului.
 
Tinerii angrenaţi în cadrul acestui program au fost nevoiţi să satisfacă un stragiu de practică de două săptămâni, la societăţile comerciale din judeţul Ialomiţa, în funcţie de specializările pe care le studiază la şcoală.

Elevii au avut şansa să vadă ce înseamnă să fii  contabil, ingineri agronomi sau specialişti în protecţia mediului. „Lucrurile s-au desfăşurat aşa cum ne-am propus. Rezultatele deja încep să se vadă. Tinerii au şanse reale să îşi găsească un loc de muncă“, a declarat Ilie Stavăr, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Ialomiţa, coordonatorul proiectului.

„Voi avea un loc de muncă“
Elevă a Grupului Şcolar Căi Ferate din Feteşti, Cristina Sfătu (18 ani), în momentul în care a intrat la liceu, a ales specializarea tehnician activităţi economice. Cu alte cuvinte, ea a vrut să devină contabil. Cu ajutorul acestui poiect, vara aceasta a reuşit să îşi facă şi o idee despre ceea ce înseamnă această meserie.

Timp de două săptămâni, a făcut practică în cadrul unei societăţi din municipiu. Felul în care s-a descurcat în perioada în care a fost contabil de „probă“ i-a crescut şansele de a avea un loc de muncă, imediat ce va ieşi de pe băncile şcolii.

Citiţi mai multe amănunte în „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite