Slobozia: Liber la distracţie la ştrand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii nu ratează nicio partidă de bălăcit în apele ştrandului
Copiii nu ratează nicio partidă de bălăcit în apele ştrandului

Dacă sezonul trecut inspectorii sanitari sancţionau Ştrandul Municipal din cauza oscilaţiilor la clor şi PH, anul acesta ştrandul a primit undă verde încă de la deschidere.Apa nu mai pune în pericol sănătatea copiilor şi adolescenţilor care vin la scăldat.

Angajaţii curăţă apa de trei ori pe zi, iar rezultatele  analizelor probelor de apă prelevate de către reprezentaţii arată că nivelul clorului şi al PH-ului se încadrează în limitele admise.

Anul trecut, analizele probelor prelevate din bazinele Ştrandului Municipal, efectuate de către reprezentaţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), arătau că în apă existau oscilaţii ale concentraţiei de clor şi ale PH-ului.

Din această cauză, societatea care deţine ştrandul primea din partea DSP-ului un avertisment, iar scăldatul în bazine era interzis până la remedierea situaţiei.

Din fericirire, anul acesta situaţia nu s-a repetat. Deschis în urmă cu o săptămână, Ştrandul Municipal a fost controlat de către inspectorii DSP în urmă cu două zile.

Aceştia au luat probe de apă, pe care le-au introdus în laborator. De data aceasta, concentraţia de clor şi cea a PH-ului nu au fost depăşite. „Faţă de anul trecut, nu au mai fost probleme. Testele au arătat că PH-ul şi clorul au avut o concentraţie în conformitate cu legea“, a declarat Dan Noel, şeful Direcţie de Sănătate Publică Ialomiţa.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ Slobozia de astăzi !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite