Slobozia: Legumicultorii din Fierbinţi, la mâna samsarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cei mai mulţi localnici, legumicultura este singura sursă de venit. Oamenii au investit chiar şi 10.000 de euro în culturile de anul acesta. Pentru că nu au o piaţă de desfacere, ei riscă să nu îşi recupereze investiţia. Oamenii sunt nevoiţi, de cele mai multe ori, să îşi vândă produsele samsarilor, la preţuri de nimic.

Fierbinţi, bazin legumicol

La Fierbinţi, în cel mai mare bazin legumicol din judeţul Ialomiţa, localnicii se ocupă cu munca pământului de o viaţă întreagă. Suprefeţele pe care oamenii le cultivă sunt de peste 500 de hectare. Anul acesta, roadele muncii lor s-au văzut cel mai bine. Datorită precipitaţiilor abundente, culturile de roşii, ardei, vinete şi varză s-au putut dezvolta. Cu toate acestea, oamenii nu se aleg cu mare lucru de pe urma muncii lor. Legumicultorii nu dispun de piaţă de desfacere proprie, aşa că, atunci ând vine vorba de comercializarea legumelor,  fiecare se descurcă pe cont propriu. 

Samsarii fac legea

Ca să nu rămână cu marfa nevalorificată, fermierii sunt nevoiţi să o vândă samsarilor. Aceştia le impun producătorilor agricoli un anumit preţ, după care merg în pieţele agroalimentare şi vând produsele la preţuri de două, trei ori mai mari.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite