Slobozia: La Amara, înveți cum să supraviețuiești în sălbăticie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 100 de tineri, din toate colțurile țării, participă în aceste zile la tabăra națională de orientare turistică, organizată în complexul Pavilioane, din celebra stațiune balneară.

Participanții au de înfruntat sălbăticia locului, trebuie să se orienteze fără busolă, să ofere prim ajutor sau să construiască adoposturi. Încă de când au sosit în tabăra de la Amara, participanții au rămas impresionați de frumusețea și sălbăticia locului. Aici, ei beneficiază atât de apă și soare, cât și păduri de conifere sau foioase.

„Este prima dată, după o pauză de cinci-şase ani, când Ialomița a primit verdictul de a organiza o Tabără Națională.  Ultima dată, tematica taberei a fost pictura ... În acest an, ne-am gândit la orientare turistică. Și cred că reprezintă un succes, având în vedere că toate locurile sunt ocupate“, declară Viorel Boboc, consilier în cadrul Direcției Județene de Tineret Ialomița.

Dueluri și orgolii

Încă de la primele ore ale dimineții de marți, echipele au fost aliniate pe platoul din fața taberei, iar arbitrii au anunțat programul de concurs și regulile. „Toate echipajele au de parcurs un anumit traseu, bine stabilit de dinainte, și, apoi, vor intra în teren pregătiți să descopere indiciile, să se descurce fără busolă... Totul este contracronometru. Cel mai bun timp câștigă“, declară Cosmin Danci, animator Amara Summer Camp 2010.

Plini de energie și dorința de a se face remarcați, copiii au alergat, au scormonit fiecare colțișor de traseu, iar la final au urmărit cu sufletul la gură evoluția celorlalți colegi. „Noi suntem echipajul școlii generale din comuna Bărcănești. Putem să spunem că noi reprezentăm Ialomița. Este o echipă formată din copii care provin din familii cu o situație financiară destul de precară, cu foarte mulți frați, cu părinți care și-au pierdut locurile de muncă... Dar, cu toate acestea, au dorit să le ofere o săptămână extraordinară copiilor“, declară Violeta Popa, coordonatorul echipajului din Bărcănești.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite