Slobozia: „L-am adus la spital pentru că se chircea de durere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre mamele micuţilor infectaţi cu rotavirus spune că şi-a adus pruncul la spital doar după ce a văzut că micuţul se tăvăleşte de durere.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia au fost internaţi 10 copii cu vârste între 0 – 7 ani. Primii şase dintre ei au fost internaţi la începutul săptămânii trecute, cu infecţii respiratorii. La două zile după externare, au fost aduşi de părinţi înapoi la spital, micuţii prezentând, conform medicilor, o formă de enterocolită cauzată de un rotavirus.

În weekend, alţi patru copii s-au prezentat la spital, acuzând dureri abdominale şi probleme digestive, simptome ale infecţiei cu rotavirus. Micuţii au fost diagnosticaţi după simptome. „În weekend, am rămas şi fără testere, de aceea am diagnosticat copiii după simptome“, susţine dr. Nina Precup Vâlcea, şeful secţiei Pediatrie, a spitalului de la Slobozia.  

Opt dintre cei zece copii au fost transferaţi la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală, fiind diagnosticaţi drept purtători ai unei infecţii cu rotavirus. „Micuţii aveau febră, scaune diareice şi vărsau continuu. Am decis să îi trimitem la Bucureşti, la Insitutul Matei Balş, pentru a preveni riscul unei epidemii“, spun medicii de la Slobozia.

„Se tăvălea de durere“
La spitalul din oraş, a mai rămas internat  doar un singur copil, Cristian Vişan (1,3 ani), care se simţea mai bine şi putea fi tratat aici. Micuţul Cristian Vişan, din Dragalina, a ajuns la spital vineri seara. Băieţelul avea febră mare, vărsături şi scaune diareice. Speriată, mama băieţelului, Ionela Vişan, o copilă de numai 15 ani, a chemat ambulanţa. „Se tăvălea pe jos şi plângea că îl doare burta rău de tot. Vomita şi avea diaree. Când l-am văzut aşa, m-am speriat şi l-am adus la spital“, rememorează Ionela Vişan.

Ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, medicii l-au supus pe Cristian mai multor analize medicale, în urma cărora au constatat că pruncul este suspect de infecţie cu rotavirus. Din fericire, pentru micuţul Cristian nu a fost nevoie de un transfer la Bucureşti. Copilul a răspuns la tratamentul cu antibiotic şi a început să îşi revină.

image
image

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite