Slobozia: Jurnaliștii austrieci, la procesul lui Terra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi jurnalişti lucrează la televiziunea de stat din Austria Foto: M.S.
Cei doi jurnalişti lucrează la televiziunea de stat din Austria Foto: M.S.

Dosarul „Sex cu VIP-uri“ a intrat şi în atenţia presei internaţionale. ChristineGrabner şi Michael Svec, doi jurnalişi ai televiziunii de stat din Austria ORF, au fost la Slobozia pentru a lua parte la procesul inculpaţilor Relu Costan, IonTămârjan, Gabriel Voicu şi Nicola Ştefan, acuzaţi de trafi c de persoane, caz carese judecă la Tribunalul Ialomiţa.

Motivul pentru care reprezentanţii televiziunii austriece de stat au venit la Slobozia îl reprezintă realizarea unui întreg material legat de întrega poveste a fetelor despre care procurorii spun că au fost duse să se prostitueze de către cei patru inculpaţi, în celebrul Club Babylon, din Viena. La fel ca şi în România, cazul a ţinut prima pagină a ziarelor centrale din Austria.

„Cazul a fost relatat pe larg şi în presa de la noi din ţară. Se ştie destul de bine că foarte mulţi oameni influenţi din Austria, precum şi politicieni frecventează acest club“ a declarat Chirstine Grabner, corespondentul televiziunii ORF, care a  venit astăzi la Slobozia.

Mai mult, jurnalista a declarat că a discutat cu una din fetele al cărei nume a fost nominalizat de procurori în dosar, care i-a povestit că a fost obligată să se prostitueze în club. „Fata mi-a spus că avea doar 17 ani când a fost dusă în club. A spus că cei patru inculpaţi, împreună cu administratorul clubului Babylon, i-au luat actele şi au forţat-o să se prostitueze“, adaugă jurnalista.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite