Slobozia: Junior, singura grădiniță eco din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prichindeii sunt adevăraţi militanţi pentru protecţia mediului
Prichindeii sunt adevăraţi militanţi pentru protecţia mediului

Activitățile și proiectele ecologice desfășurate în ultimii ani au făcut ca grădiniţa Junior să primească, în luna octombrie, prestigiosul statut „Eco“, recunoscut internațional.

Toate zilele ecologice de peste an sunt atent marcate de cei peste 300 de prichindei ai grădiniței Junior, fie că este vorba de Ziua Pământului, Ziua Mersului pe Jos sau Ziua Păsărilor.

Programele ecologice au demarat la grădinița Junior încă de acum doi ani. A fost nevoie de o muncă titanică a cadrelor didactice de aici, care, ajutate de părinți și, nu în ultimul rând, de micuții ecologiști au reușit să atragă atenția forurilor internaționale de ecologie, precum Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG). „Acum doi ani, când ne-am înscris în program, am plecat la drum ca niște veritabili pionieri. Am învățat și ne-am perfecționat din mers, iar anul acesta ne mândrim cu ce am ajuns să fim“, declară Niculina Zăinescu, directoarea grădiniței eco Junior.

Steagul verde, suprema distincție

În primăvara acestui an, reprezentanții CCDG au sosit în inima Bărăganului și au inspectat prestigioasa grădiniță. Rezultatele controlului au fost așteptate timp de câteva luni cu sufletul la gură de educatori, părinți și copii deopotrivă. La mijlocul lunii august, rezultatul a sosit: grădinița Junior a fost certificată „eco“. „Au fost momente incredibile, de bucurie, veselie și multe zâmbete. Pe data de 9 octombrie, am primit actele oficiale, dar și steagul verde, suprema distincție cu care sunt premiate unitățile de învățământ ecologice“, declară directorul Niculina Zăinescu.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite