Slobozia: Julieta Radu, profesoara distinsă de Patriarh

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesoara de religie a fost premiată de fostul Patriarh Teoctist, dar şi de Daniel, Întâi Stătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Julieta Radu s-a remarcat prin câştigarea mai multor concursuri cu teme religioase, iar ultima dată, în primăvara anului trecut, a primit din partea Prea Fericitului Daniel o insignă din aur, gravată cu o cruce.

Profesează din facultate
Julieta a terminat facultatea în 1995, însă în anii studenţiei a predat la Şcoala numărul 26 din Bucureşti. „Am debutat ca dascăl la Bucureşti, în 1993, iar din 1995 am revenit pe meleagurile natale“, spune profesoara. Are o experienţă bogată cu elevii şi este dăruită şcolii.

„Am predat în mai multe şcoli, fapt ce m-a ajutat să-mi formez o bogată experienţă în ceea ce priveşte copii şi temperamentul acestora“, spune Julieta Radu. Este şi ea afectată de reducerile de salarii, la fel ca mulţi alţi bugetari, însă se ambiţionează să facă performanţă. „Cu cât îmi taie mai mult din salariu, cu atât voi face lecţii şi mai bune şi am să câştig şi mai multe concursuri“, spune dascălul.

Premiată de Patriarh
În 2006, elevii pregătiţi de Julieta au câştigat toate concursurile de pictat icoane, la nivel de judeţ. Predă din 2008 la Şcoala numărul 2 din Slobozia şi a reuşit deja să câştige nouă premii. Cel mai important premiu l-a primit în 2010 chiar de la Patriarhul Daniel, care i-a oferit o insignă de aur la concursul „Crezul meu“. Julieta a mai fost premiată şi de fostul Patriarh, Teoctist, în 2000, la concursul „Mileniul al treilea creștin“.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite