Slobozia: Jeanina Axinte, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele peste 300 de voturi primate la începutul anului şcolar 2010-2011 au propulsat-o pe Jeanina în fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor.

Acum, elevă în clasa a IX-a, Jeanine organizează evenimente, rezolvă problemele liceenilor şi este liantul de legătură dintre elevi şi profesori. Cel mai recent exemplu a venit săptămâna aceasta, când echipa de baschet a judeţului i-a solicitat ajutorul adolescentei.

„Echipa de baschet a judeţului trebuia să joace în weekend la Alexandria. M-au sunat şi mi-au spus că le-a fost anulat transportul, aşa că am luat legătura cu Direcţia pentru Sport a Judeţului şi, într-un final, am rezolvat această problemă“, rememorează Jeanina.

Pledează în Parlamentul European al Tinerilor
De-a lungul timpului, Jeanina a organizat multiple evenimente, însă unul îi trezeşte amintiri speciale. La începutul lunii trecute, a pus bazele unui concurs de confecţionat mărţişoare, la care au participat zeci de elevi din judeţ. După jurizare, marţişoarele au luat drumul azilelor sau al căminelor de bătrâni din oraş.
Totodată, adolescenta încearcă, alături de alţi elevi şi profesori, să readucă la viaţă celebra revistă şcolară „Animus“, marcă înregistrată a Colegiului. Mai mult, tânăra pledează frecvent şi în Parlamentul European al Tinerilor, lucru pe care îl va face şi astăzi. „În weekend, o să avem o dezbatere care priveşte cenzura şi libertatea presei

Coordonator naţional EYCA
Adolescenta este membru de vază al Asociaţiei EYCA (European Youth Card Association), proiect sprijinit de Consiliul Europei. Coordonator naţional al asociaţiei, Jeanina se implică programul Euro 26, prin intermediul căruia, cu ajutorul cardurilor eliberate în acest sens, tinerii cu vârste de până la 26 de ani pot beneficia de diverse facilităţi în ţară şi în străinătate, printre care reduceri de preţuri în sute de locaţii, muzee, case de cultură sau staţiuni.
Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite