Slobozia: Jandarmii ialomițeni din Kosovo au fost medaliați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luptătorii au fost distinşi cu medalia "Common Security and Defence Policy" (CSDP), pentru aportul lor la politica de securitate şi apărare în zonă, alături de alți 70 de jandarmi din toată țara.

Medalia acordată jandarmilor din cadrul Detaşamentului de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române, reprezintă o recunoaştere a profesionalismului de care dau dovadă aceştia cu ocazia misiunilor executate în Kosovo.

Ceremonia de medaliere a jandarmilor  români a avut loc în baza Camp Charlie din oraşul Mitrovica, în prezenţa unei delegaţii a MAI, precum şi a unor reprezentanţi ai misiunilor EULEX şi KFOR.

Detaşamentul de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române dislocat în Kosovo execută misiuni sub coordonarea Uniunii Europene, în cadrul EULEX Kosovo, după realizarea, în anul 2008, a transferului de responsabilitate între ONU şi UE.

Subofiţerii jandarmi din cadrul unităţii ialomițene care au fost decoraţi sunt: plt. adj. Enache Mugurel, plt. Dumitraşcu Ştefan, plt. Simoiu George şi plt. Nedelcu Mihai. Ultimii trei subofiţeri se află la a doua participare la misiunea de menţinere a păcii din provincia Kosovo.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite