Slobozia: JR Ewing de România, ultima dată în lumina reflectoarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un sobor de preoți a oficiat slujba de înmormântare de la cimitirul nou din Bora
Un sobor de preoți a oficiat slujba de înmormântare de la cimitirul nou din Bora

Fostul miliardar al Bărăganului, Ilie Alexandru (58 de ani), a murit ca un ilustru anonim, pe un pat de spital, în urma unui accident vascular. Ultimii ani i-a trăit într-un apartament de bloc din Slobozia, cu o pensie de 600 de lei, dar conducea un Touareg sau un Land Rover.

Cortegiul funerar al milionarului de carton Ilie Alexandru a străbătut luni Slobozia. Magnatul anilor ’90, JR Ewing de România a trecut pentru ultima dată prin centrul oraşului pe care l-a transformat în atracție turistică datorită fermei Hermes – copie fidelă a fermei Southfork din celebrul serial Dallas, dar și datorită miniturnului Eiffel construit lângă fermă.

Exact prin acelaşi loc trecea şi acum 20 de ani, într-o limuzină de la geamurile căreia arunca portocale concitadinilor. Acum, pe ultimul drum l-a condus doar o mână de apropiați, circa 100 de persoane. Pe la căpătâiul lui s-au perindat la priveghi mai mulți oameni simpli care spuneau că au venit să-i aprindă o lumânare celui care „a făcut mult bine orașului“ și „a murit de supărare“.

Mărirea și decăderea
Ilie Alexandru a fost primul patron al Bărăganului post-revoluționar. Fost boxer și maistru mecanic la Cooperație, el și-a început afacerile în anii 90 la Slobozia, deschizând prima consignație din oraș în care vindea obiecte aduse de el din Turcia, Grecia și Ungaria. Primul milion de dolari l-a investit în ceea ce avea să devină Imperiul Hermes. Afaceristul și-a extins activitățile în turism, alimentație publică, precum și într-o linie de producție de televizoare Hermes, a căror imagine era cântăreața Mădălina Manole.

Ilie Alexandru a atins apogeul atunci când a construit, la marginea Sloboziei, un sat de vacanță ce cuprindea o fermă identică ranch-ului Southfork din celebrul serial Dallas, precum și un miniturn Eiffel.

Excentricitățile imobiliare i-au atras renumele de JR Ewing al României, iar ferma sa a fost unul dintre obiectivele vizitate de actorul Larry Hagman, interpretul personajului JR Ewing, la venirea sa în România.
Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite