Slobozia: Ionuţ Bolozan, pe urmele marelui Ion Voicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru Ionuţ, vioara nu mai are niciun secret. Acordurile micului violonist s-au auzit pentru prima oară pe scena marii Filarmonici din Cluj-Napoca. Acum, se pregăteşte pentru viitoarea ediţie a concursului Eurovision, dedicat copiilor.

Ionuţ Bolozan cântă la vioară de la şase ani. Micuţul era în faţa televizorului în momentul în care pe ecran au fost difuzate imagini dintr-un concert susţinut de marele violonist român Ion Voicu, elevul marelui compozitor George Enescu. „Mi-a plăcut cum suna vioara în mânile lui Ion Voicu şi am zis că vreau şi eu să învăţ să cânt la acest instrument. Mama m-a înţeles şi m-a dat la clasa de vioară, un an mai târziu“, rememorează Ionuţ. Încă din primul an de şcoală, Ionuţ Bolozan a participat la concursurile de interpretare muzicală. Cel mai reprezentativ a fost concursul „Marele Premiu“, organizat la Palatul Copiilor din Bucureşti, unde a câştigat în fiecare an marele premiu.

Piesele lui Enescu i-au purtat noroc

O altă competiţie unde s-a remarcat a fost şi Concursul Internaţional „Remember Enescu“, organizat la Sinaia. Anul trecut ,a fost pentru prima dată când a participat. Repertoriul cu care s-a prezentat în jaţa juriului a fost alcătuit din două piese compuse de marele George Enescu. Este vorba despre binecunoscuta „Baladă“ şi melodia „Adagio“. În această competiţie muzicală, s-au întrecut peste 50 de participanţi.  Vioara lui Ionuţ Bolozan a reuşit să câştige locul întâi. „Nu am avut emoţii. Pe scenă, mă gândeam doar la faptul că trebuie să cânt bine, ca să pot lua marele premiu. Şi aşa a fost“, zâmbeşte băiatul.

Concert la Casa Radio şi Filarmonica din Cluj

Tot anul trecut, Ionuţ Bolozan a reuşit să ajungă un nume în muzica clasică din România. A mers să susţină o audiţie la Radio România Cultural. Producătorii postului de radio au rămas impresionaţi de felul în care cântă şi l-au invitat să susţină un recital pe scena Casei Radio.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite