Slobozia: Ion și Doina Teodorovici au fost omagiați la Coșereni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slujba de pomenire a celor doi artiști basarabeni a fost oficiată de preotul localității Coșereni Foto: I.G.
Slujba de pomenire a celor doi artiști basarabeni a fost oficiată de preotul localității Coșereni Foto: I.G.

Locul unde cei doi mari artiști și-au pierdut viața, în urmă cu 18 ani, a devenit  loc de pelerinaj pentru studenții basarabeni. Așa s-a întâmplat și sâmbătă, 30 octombrie, la monumentul ridicat în cinstea celor doi, chiar pe locul unde s-a petrecut accidentul, care le-a stins glasul, pentru totdeauna.

La ceremonia de sâmbătă au participat aproximativ 70 de studenți basarabeni, dar și ambasadorul Republicii Moldova la București. S-au depus coroane de flori, s-au ținut discursuri, iar un preot din localitate a oficiat o slujbă de pomenire.

Ziua de sâmbătă, 30 octombrie, a fost una plină de viață pentru micuța așezare ialomițeană, cunoscută mai ales pentru accidentele rutiere produse în zonă. Puțin după ora 10, două autocare pline cu studenți basarabeni au oprit lângă crucea de marmură albă ce ne aduce aminte că acolo, în urmă cu 18 ani, au dispărut soții Ion și Doina Aldea Teodorovici.

Eroi ai neamului românesc

„Nu puteam să nu venim și anul acesta aici, la Coșereni, pentru a ne cinsti eroii. Chiar dacă mulți dintre noi eram copii când cei doi au dispărut, părinții noștri au avut grijă să ne ajute să descoperim frumusețea muzicii lor. Iar noi îi răsplătim în fiecare an, mergând la monumentul de aici, pentru a aprinde o lumânare“, spune Ștefan Miron, liderul Organizației Studenților Basarabeni din București.

La ceremonia care a avut loc sâmbătă a fost prezent și ambasadorul Republicii Moldova, la București, Iurie Reniță, însoțit de alți membri ai consulatului moldovean. Momentul a fost unul emoționant, mulți dintre tinerii prezenți având lacrimi în ochi în momentul când preotul din localitate a oficiat o slujbă de pomenire a celor doi mari artiști.

„Ion și Doina Teodorovici au fost nu doar niște eroi ai Moldovei ci ai întregului neam românesc. Muzica și dragostea lor pentru lucrurile românești ne fac să fim mai buni, în fiecare zi“, spune Ștefan Miron.
La ceremonie au participat și câteva persoane din localitate, care au vrut să aducă un omogiu marilor artiști de peste Prut.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului ƒ„Adevărul de Seară“ Slobozia !

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite