Slobozia: Ion Condruţ, poetul iubirii şi al naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspirat de opera lui Mihai Eminescu, scriitorul a reuşit să realizeze până în momentul de faţă zece volume de versuri. Fiecare carte care a ieşit de sub lumina tiparului începe cu un mic catren dedicat marelui clasic.

Vrăjit de Eminescu

A simţit tot timpul că are talent artisitic, iar zile întregi a stat la masa de lucru şi a aşternut pe hârtie versuri, până în momentul în care şi-a cultivat pe deplin spiritul creator. Avea nevoie de o muză. S-a tot gândit pe cine să aleagă. Trebuia să fie ceva sau cineva perfect. A încercat să îşi caute sursele de inspiraţie în operele titanilor literaturii universale. Oricât de mult i-ar fi plăcut, se simţea totuşi îngrădit. S-a pus din nou pe căutat ... „Am fost atras de opera lui Mihai Eminescu. Mi se pare cea mai completă şi plină de semnificaţii. Este poetul supreme, care descrie în cuvinte de la iubire, până la creaţia universală“, motivează poetul din Slobozia.

Versuri despre iubire şi natură

Ca și Eminescu, Ion Condruţ descrie în versurile sale dragostea, natura şi cosmosul. Toate cele 1007 poezii pe care le-a scris până acum vorbesc despre iubire, codri, râuri, păsări, sau constelaţii. „Versurile mele încearcă să îi facă pe oamenii să se iubească mai mult, să înveţe să admire natura. Sunt ca o lecţie de viaţă, pe care eu încerc să o dau fiecărui cititor care îmi răsfoieşte volumele de poezii“, îşi descrie Ion Condruţ opera.

Totodată, prin creaţiile sale, poetul de la Slobozia încearcă să aibă şi un caracter moralizator. „Vreau să le arat oamenilor că au o percepţie greşită asupra lumii. Totul a devenit oarecum imoral în jurul nostru. Trebuie să ne schimbăm atitudinea şi să acceptăm faptul că normalitatea nu este relativă. Ea trebuie să se supună anumitor principii şi rigori. Asta vor versurile mele să arate“ , mai spune poetul.

Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite