Slobozia: Ioan Dinu - Atletul de la Liceul de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolescentul a câştigat numeroase premii la concursurile de atletism foto: A.B.
Adolescentul a câştigat numeroase premii la concursurile de atletism foto: A.B.

Adolescentul a obţinut numeroase premii la concursurile de atletism, iar în vară a câştigat argintul la faza naţională a probei de viteză.

Ioan se înscrie la şcoală la începutul mileniului trei, într-o clasă a celei mai vechi şcoli din oraş, Şcoala numărul 1. Când a trecut la gimnaziu, Ioan s-a transferat la Liceul de Artă, însă nu pentru a alege vreun profil vocaţional, ci pentru că îi plăcea mai mult atmosfera. „Amicii şi prietenii îmi spuneau că atmosfera de la Artă este una specială“, rememorează Ioan.

La scurt timp după ce a ajuns la Liceul de Artă, Ioan Dinu este remarcat de profesorul sportiv Ilie Poteraşu, un adevărat fabricant de campioni, care îl trece prin mai multe probe de atletism. Imediat, Ioan Dinu a fost inclus în lotul de concurs al profesorului Poteraşu şi a participat la nenumărate competiţii. „Primul concurs l-am avut în clasa a V-a. Eram atât de emoţionat, încât nu-mi amintesc decât momentul când profesorul m-a felicitat“, îşi aminteşte Ioan.

De-a lungul anilor, a adunat mai multe cupe şi medalii pe care le ţine la loc de cinste. „Reuşitele mele au fost încununate de diplome şi premii. Am acasă, în dormitor, un loc special unde îmi aşez medaliile şi cupele. Dincolo de satisfacţia momentuluiz rămân doar cu ele, aşa că le preţuiesc enorm şi le îngrijesc cu mare atenţie“, povesteşte sportivul.

Al doilea vitezist al ţării

Anul trecut, a ocupat locul al şaselea cu echipa de la Liceul de Artă, la concursul naţional de atletism găzduit de Râmnicu Vâlcea. Viteză, rezistenţă, săritura în lungime sau aruncarea oinei, sunt doar câteva dintre probele pe care Ioan le-a susţinut şi trecut cu brio în cadrul competiţiilor. „Am câştigat locul şase la Râmnicu Vâlcea, unde am concurat împotriva liceelor sportive. Eu cred că am punctat cea mai importantă performanţă a noastră pentru că ne-am luptat cu sportivi adevăraţi, care se antrenează zilnic“, spune Ioan Dinu.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite