Slobozia: Investiţii costisitoare şi inutile la Spitalul Judeţean de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii cheltuiţi pentru achiziţionarea unor aparaturi care zac şi acum în magazia spitalului din Slobozia ar fi putut susţine implementarea unui sistem de prevenire a incendiilor.

După infernul de la maternitatea „Giuleşti“, au fost readuse în discuţie problemele din sistemul sanitar românesc. Fie că se discută despre exodul medicilor, criza de medicamente, dotările slabe sau chiar şi despre lipsa instalaţiilor de avertizare în caz de incendiu, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ nu face excepţie de la regulă.

Achiziţionat şi lăsat de izbelişte

De ani buni, mai multe aparate zac nefolosite în spitalul de la Slobozia. Cel mai scump dintre acestea este un aparat cromatograf care ar servi pentru determinarea concentraţiei de alcool, medicamente sau droguri din organism. Preţul unui astfel de aparat ajunge astăzi şi la 100.000 de euro. Cumpărat în 2005, odată cu deschiderea Centrului de Toxicologie de la Slobozia, cromatograful nu a fost folosit niciodată, din cauza lipsei de specialişti. „A fost o fată angajată pentru a lucra cu el, însă aceasta a plecat la munca de laborator, pentru că şi acolo avem deficit de personal“, spune medicul Marcela Pravăţ.

Angajarea unui biolog specializat, care lucreze cu acest cromatograf, este imposibilă în acest moment, pentru că toate posturile din spital sunt blocate. Mai mult, specializarea unui biochimist pentru a lucra cu o astfel de aparatură costă peste 6.000 de euro. „Eu am vrut să trimit la specializare un biochimist de la noi, dar, când am văzut cât de mult costă, m-am lipsit“, spune managerul unităţii spitaliceşti, Vasile Olaru, care nu este deloc optimist în privinţa funcţionării aparatului respectiv.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite