Slobozia: Inundațiile de la Fetești au făcut fericiți pescarii din zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar trei luni după inundațiile care au afectat localitățile din estul județului Ialomița, zâmbetul a reapărut pe chipul localnicilor. În urmă cu trei luni, locuitorii din estul județului Ialomița, pe malul stâng al Dunării, se luptau cu apele care se revărsaseră peste digurile de apărare. Sute de hectare de teren, dar și case au suferit atunci de pe urma apelor învolburate.

Astăzi, peisajul din aceste zone nu respiră câtuşi de puţin dramele pe care localnicii le-au trăit până nu demult. Optimismul și zâmbetul au reapărut pe chipul oamenilor, iar viața se desfășoară cu grijile și bucuriile specifice oricărei comunități din Bărăgan. Cei mai fericiți sunt pescarii din zonă, care au împânzit bălțile formate pe câmpuri în urma retragerii apelor. Înarmați cu undițe din stuf, aceștia nu pleacă de pe malul apei fără câteva kilograme de pește, zilnic.

Fir întins!

Există, însă, și o categorie de oameni care sunt de-a dreptul în al noulea cer, după retragerea apelor: pescarii. După ce Dunărea și-a chemat șuvoaiele în matcă, pe terenurile arabile din zona Fetești, s-au format ochiuri de apă, pline de pește. Dacă treci pe Drumul Național 3B, este imposibil să nu observi zeci de pescari cu undițe din stuf, care se bucură de prada prinsă în bălțile de pe câmp. „Când au năvălit apele, am muncit cu toții la consolidarea digului, iar acum ne primim răsplata de la Dumnezeu pentru munca depusă: mult pește prins“, declară, bucuros, Nicu Stroe (31 ani) din Fetești.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite