Slobozia: Între criză şi dezinteres: mărinimia, la cote minuscule

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar zece persoane au trecut pragul centrelor de colectare a ajutoarelor pentru sinistraţii din nord-estul ţării.

Năpăstuiţi de soartă, sinistraţii din nord-estul ţării aşteaptă o mână de ajutor. Rămaşi fără agoniseala de o viaţă, oamenii se bucură că au scăpat teferi din lupta cu apele învolburate. Tot ce le-a mai rămas acum este speranţa că semenii lor îi vor ajuta să îşi aline cât de cât suferinţa pricinuită de natura dezlănţuită.  

Din păcate, însă, dărnicia oamenilor s-a făcut uitată în vremuri de criză. Doar câţiva saci cu haine. Atât le-au oferit, până în prezent, locuitorii din oraş persoanelor din nord-estul ţării, care au avut de suferit din cauza furiei apelor. Oamenii spun că nici ei nu au foarte multe posibilităţi să îşi ajute semenii aflaţi în suferinţă.

Filantropii, greu de găsit

Astfel, în judeţul ialomiţa au fost amenajate şapte centre de colectare a ajutoarelor pentru persoanele care au avut de suferit urmare a inundaţiilor din ultimele săptămâni. Patru centre sunt numai în municipiul Slobozia. Acesta au fost deschie de aproape o săptămână şi  au fost amplasate în cele două pieţe din oraş, la Bazar şi la Cantina Socială, construită în sediul fostei şcoli numărul 13. Centrele sunt deschise, în fiecare zi, de la ora opt dimineaţa şi până după-amiaza, la ora 17.

Din păcate, însă, puţini au fost cei care au venit să doneze pentru semenii aflaţi în suferinţă. La Cantina Socială, de exemplu, în sala unde se colectează ajutoarele, angajaţii au depozitat într-un colţ câţiva saci cu îmbrăcăminte. Doar atât au reuşit să colecteze într-o săptămână de când au deschis centrul. Pe listele întocmite pentru a ţine evidenţa celor care au vrut să facă un pustiu de bine, sunt trecute doar patru persoane.

„Au venit doar patru persoane până acum. Este foarte greu să mai faci un act de caritate în ziua de astăzi. Toată lumea are nevoie de câte ceva“, spune Octavian Caracostea (48 ani), administratorul Cantinei Sociale din Slobozia.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite