Slobozia: Instituţiile publice îşi pot monta panouri solare cu bani de la Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Succesul programului „Casa Verde“ pentru persoanele fizice a determinat autorităţile să extindă campania de înlocuire a surselor de încălzire convenţionale şi la instituţiile publice.

Până pe 20 ianuarie, toate primăriile, instituţiile publice şi unităţile de cultură pot aplica pentru programul „Casa Verde“. Sesiunea de proiecte pentru persoanele fizice a fost un succes, peste 115 dosare fiind depuse la Agenţia de Protecţia Mediului (APM) Ialomiţa.

„Până acum, avem 118 dosare, a căror valoare depăşeşte 708.000 lei. Sesiunea s-a prelungit până la 20 ianuarie 2011“, spune Adrian Oprescu, directorul APM Ialomiţa.
Cei care vor să-şi înlocuiască sau să-şi completeze sursele de căldură convenţionale cu surse de căldură care utilizează energia verde pot primi de la stat de la 6.000 până la 8.000 de lei.
Cei care optează să-şi instaleze panouri solare sau termosobe cu peleţi pot primi de la Fondul de Mediu câte 6.000 de lei, iar cei care vor să îşi înstaleze pompe de căldură vor fi ajutaţi de stat cu 8.000 de lei.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite