Slobozia: Ce a mai rămas din plajele Amarei- FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele șapte plaje existente în stațiunea Amara, în sezonul estival 2011 doar două se pot lăuda că sunt funcționale. Cu toate că orașul Amara se modernizează, rapid, cu bani europeni, salba de plaje din jurul lacului este lăsată în paragină de proprietari. Sigura excepție o fac plajele Mircești și Splendid, acolo unde banii investitorilor au schimbat din temelii peisajul.

Turiştii care vor să profite de efectele crurative ale unui concediu într-o staţiune balneară, se gândesc de două ori înainte de a-şi face bagajele şi a porni la drum.

Delăsare și ignoranță

Din cele șapte plaje de care dispunea cândva staţiunea, în momentul de faţă mai sunt funcţionale doar două. Una dintre ele, plaja UGSR, a fost cumpărată de un om de afaceri care, în loc să profite de pe urma acestei achiziţii, a preferat să o lase să devină ruină.

Alte două sunt în „conservare” de câţiva ani buni şi aşa au rămas şi în momentul de faţă. Lacul, recunoscut pentru nămolul său binefăcător pentru organism, mai degrabă îi îmbolnăveşte pe oameni decât să îi trateze. Este plin de alge şi de gunoaie, iar igienizarea lui este doar un vis.

Cei mai încântaţi de eveniment au fost turiştii veniţi la plajă

„În fiecare an istoria se repetă. Administartorii plajelor promit că vor investi în plaje și ne trezim că vine vara și nu fac nimic. În aceste condiții, de la anul, vom lua în administare plajele lăsate în paragină, le vom recondiționa, vom investi bani și apoi le vom închiria, contra cost, după ce doritorii vor depune o garanție bancară“, spune Victor Moraru, primarul orașului Amara.

Doua din șapte

Primul pas s-a făcut la plaja Perla, cândva, cea mai apreciată zonă din stațiunea Amara. ”Vom încerca să reabilităm întreaga zonă Perla. Vom pava aleile, vom planta arbuşti ornamentali și vom moderniza plaja, din temelii. La anul vom investi și în plaja Lebăda, astfel încât ușor-ușor să redăm strălucirea stațiunii de altădată”, a declarat Victor Moraru, primarul oraşului Amara.

Lucrările au început de jumătate de an şi vor dura trei ani şi jumătate. În acest moment cei care vor să se răcorească, în condiții civilizate, în apa lacului, o pot face doar pe plajele Mircești și Splendid. Cu doar cinci lei intrarea poți beneficia de nisip fin, șezlonguri, umbreluțe, bar, dar și bazine pentru copii.

„De când am preluat plaja Mircești, nu a fost an în care să nu aducem ceva nou în peisaj. Am achiziționat hidrobiciclete, am recondiționat toboganul de apă, iar nisipul este de calitate superioară. Nu ai clienți dacă nu investești bani în condiții“, spune Cristi Ionescu, administratorul plajei Mircești.

Și la plaja Splendid lucrurile stau la fel: curățenie, nisip fin, o mulțime de turiști și bună dispoziție. Din păcate, acestea sunt singurele plaje cu care stațiunea Amara se laudă în această vară, iar veștile proaste nu se opresc aici: lacul Amara se află în pericol să îşi piardă proprietăţile curative.

Citește tot articolul în cotidianul „Adevărul“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite