Slobozia: În 2011, municipalitatea plătește chiria pentru locuințele celor mai noi medici de la Spitalul de Urgență

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hussein Kazemi este unul dintre medicii care va beneficia de sprijinul acordat de autoritățile locale foto: M.S.
Hussein Kazemi este unul dintre medicii care va beneficia de sprijinul acordat de autoritățile locale foto: M.S.

Municipalitatea a decis să îi sprijine pe medicii care au ales să lucreze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, oferindu-le acestora bani pentru plata chiriei. Patru doctori vor beneficia de ajutorul dat de Primărie. Autorităţile locale vor plăti, în următoarele șase luni, chiria locuinţelor în care aceştia au decis să stea. Cheltuielie vor fi suportate din bugetul local.

Medici noi la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Exodul din vară a lăsat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia fără medici. Aflat în stare de avarie, din punct de vedere al personalului medical, o decizie a Ministerul Sănătăţii avea să salveze, în cele din urmă, situaţia. Este vorba despre deblocarea a 16 posturi de medici şi asistenţi medicali pentru toate cele patru spitale din Ialomiţa, inclusiv pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Nouă dintre posturile deblocate au vizat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia. Vestea a circulat repede în rândul doctorilor aflaţi în cautarea unui loc de muncă, aşa că, de la 1 ianuarie 2011, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ va avea specialişti noi.

„Este o mare realizare pentru noi că am reuşit să aducem medici la Slobozia. Abia aşteptăm să fie numiţi în funcţii şi să vină la lucru“, a declarat medicul Vasile Olaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.
 
Autorităţile plătesc chiria

Autorităţile locale au încercat, la rândul lor, să ia măsuri pentru a diminua deficitul cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia. Municipalitatea încearcă să ofere tinerilor medici care vor să vină să lucreze în cadrul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Ialomiţa prime de instalare. Concret, primăria şi-a luat angajamentul de a oferi fiecărui nou medic un sprijin financiar pentru plata chiriei, acesta fiind estimat la 800 de lei pentru fiecare din următoarele şase luni. „Trebuie să se prezinte la noi cu acte, prin care să dovedească faptul că locuiesc în chirie şi noi le dăm banii imediat“, a declarat Valentin Băcanu, unul dintre viceprimarii orașului.

Iniţial, cele patru cadre medicale solicitataseră locuinţe de serviciu. Acest lucru nu a fost, însă, posibil, deoarece lista celor care doreau să primească o astfel de casă era destul de cuprinzătoare. „Aveam pe listă alte persoane care aşteptau să primească locuinţe de serviciu. Noi îi vom avea în vedere pe medici, iar, dacă după şase luni se vor elibera locuinţele, garantat îi vom muta acolo“, adaugă Valentin Băcanu.

Citiți mai multe în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite