Slobozia: „Îmi dau foc, aici, în mijlocul comunei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Poenaru (23 ani), din comuna Sudiți, s-a urcat astăzi pe acoperișul discotecii din localitate, cu o sticlă de benzină în brațe, amenințănd că își dă foc, dacă nu i se face dreptate.

Tânărul este revoltat împotriva Poliției din comună, după ce, în urmă cu câteva zile, spun el, a fost bătut de niște consăteni, iar oamenii legii nu au făcut nimic împotriva agresorilor, ba, mai mult, i-au aplicat lui o amendă de 1.000 de lei.

Încă de la ora zece dimineața, liniștea comunei Sudiți a fost perturbată de strigătele tânărului, cocoțat pe discotecă, cu sticla de benzină în mână. Oamenii s-au strâns, imediat, ca la urs, să vadă ce dorește George Poenaru.


Ca în Vestul Sălbatic
Printre țipete și înjurături la adresa Poliției comunale, tânărul ne povestește cum sâmbătă seara, 14 august, a fost bătut în propria casă de niște indivizi din localitate.
„Eram cu fratele meu în casă și ne certam pe motiv că nu aduce bani în casă. Fratele meu muncește la familia Bodeanu și i-am zis să le ceară banii, că nu mai avem ce mânca, pentru că nu avem mamă sau tată, suntem orfani. Fratele meu a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe Costică Bodeanu, iar acesta a venit cu tot neamul și m-a omorât cu bătăile. La un moment dat, au tras și cu pistolul în mine, dar am avut noroc că am fugit și nu m-a nimerit, dar vă arăt cartușul. Am făcut plângere la Poliție, nu le-a făcut nimic, dar, în schimb, mi-a dat mie amendă 1.000 de lei. Îmi dau foc dacă nu se face dreptate“, spune George Poenaru, în timp ce agită sticla cu benzină, pe acoperișul discotecii.

Clanul Bodeanu, spaima satului
Mulți consăteni, strânși în jurul discotecii, sunt revoltați și ei de comportamentul polițiștilor din comună vis-a-vis de clanul Bodeanu.

„Știți de ce nu le face nimic Poliția celor din familia Bodeanu? Pentru că sunt prieteni, fac grătare și beau împreună. Au zeci de plângeri și de dosare penale la Poliție și toate sunt trecute cu NUP (n.r. neînceperea urmăririi penale). Acest băiat a ajuns la capătul răbdării...l-au bătut și, apoi, tot pe el l-a amendat Poliția. Nu se poate așa ceva, unde suntem....în Vestul Sălbatic?“ se întreabă Dumitru Găman (35 ani).

„Data viitoare, chiar îmi dau foc“
După mai bine de trei ore de negocieri, la peste 38 de grade Celsius, bărbatul a fost convins de pompieri să coboare, aceştia asigurându-l că nu va fi amendat pentru această faptă. Coborât de pe clădire, tânărul ne-a declarat că se așteaptă ca familia Bodeanu să se răzbune.

image

„Nu cred că mai pot dormi acasă de frica celor din familia Bodeanu. Sunt sigur că o să mă caute, să mă bată, iar, dacă nici acum Poliția nu face nimic, promit că data viitoare chiar îmi dau foc“, spune George Poenaru.

Poliţia comunală, sub lupă
La fața locului, a sosit și conducerea Poliției orașului Țăndărei, care i-a dat asigurări tânărului că plângerea lui va fi rezolvată.
„Am văzut ieri plângerea formulată de tânăr împotriva celor care l-au agresat. În zilele următoare, o să mă ocup personal pentru rezolvarea acestei probleme. Nu trebuia să recurgă la acest gest, trebuia să vină la mine la birou, în audiență, să-mi spună despre ce e vorba. Dacă se consideră că polițiștii din comună nu și-au făcut treaba, vor fi aspru sancționați“, declară inspectorul Sebastian Savu, șeful Poliției orașului Țăndărei.

Deși tânărul a stat mai bine de trei ore, sus, pe clădire, amenințănd că își dă foc, șeful de post al comunei Sudiţi nu s-a deplasat la fața locului, trimițându-și doar ajutorul. Florin Purcel, șeful de post de la Sudiți, și-a făcut simțită prezența abia când tânărul fusese convins să coboare de pe clădire.
După ce a coborât de pe clădire, George Poenaru a fost dus la sediul Poliției din comună, pentru a i se întocmi un proces-verbal de constatare a faptei sale.

image
image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite