Slobozia: Ialomiţenii nu se grăbesc să îşi asigure casele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe locuințe vor fi asigurate anul viitor foto: A.B.
Cele mai multe locuințe vor fi asigurate anul viitor foto: A.B.

Asigurarea obligatorie a locuinţelor a ajuns pe ultima sută de metri, însă nici aşa ialomiţenii nu se îngrămădesc să-şi protejeze casele împotriva dezastrelor. Cu mai puţin de o lună înainte de termenul limită, potrivit estimărilor, doar aproximativ 10% dintre ialomiţeni şi-au asigurat locuinţele împotriva dezastrelor naturale. Cei care nu au încheiat astfel de poliţe o mai pot face până în data de 15 ianuarie. În

Din estimările agenţilor de asigurări, la nivelul municipiului Slobozia, din cele peste 16.500 de apartamente, doar puţin peste 1.000 au fost asigurate până în prezent. „Noi am ieşit în întâmpinarea clienţilor şi am mers chiar şi în mediul rural pentru a le prezenta câteva informaţii elementare, însă abia în ultima săptămână s-a simţit cu adevărat o creştere a numărului de poliţe“, spune Marian Ioniţă, care apreciază că agenţiile vor fi mai aglomerate la începutul anului viitor. „Termenul limită este 15 ianuarie şi cum noi, românii, le facem pe toate în ultimul moment, ne aşteptăm la o solicitare mai mare în acea perioadă“, mai spune Marian Ioniţă, directorul sucursalei Carpatica Asig.

Nu aduce ceasul ce aduce anul

Deşi legea prevede sancţiuni de până la 500 de lei, ialomiţenii nu se îngrămădesc să încheie poliţe de asigurare. Societăţile de asigurare din municipiul reşedinţă de judeţ spun că ritmul de creştere a asigurărilor de locuinţe nu este pe măsura aşteptărilor. „Se simte o creştere a numărului de poliţie, comparativ cu luna septembrie, când se înregistrau puţin peste 600 de poliţe, însă sub aşteptările noastre“, spune Gabriel Panait Sitov, directorul agenţiei Groupama.

Cele mai multe din poliţele încheiate sunt pentru locuinţe de tip A, din mediul urban. „Nu mi-am asigurat încă locuinţa, însă până la 15 ianuarie o să fac o asigurare, pentru că altfel mă pot alege cu o amendă de 500 de lei şi nu se merită să plătesc înzecit pentru 10 euro“, spune Elena Bică (75 de ani), din Tovărăşia. Nici tânărul Adrian Şonea (23 de ani), din Slobozia, nu şi-a făcut încă asigurarea casei, însă o are trecută pe lista de priorităţi. „Chiar mi-am trecut pe listă asigurarea obligatorie. Zilele astea, trebuie să aleg asiguratorul“, spune Adrian.

Citiți mai multe în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite