Slobozia: I-a furat bijuteriile și banii în plină stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie, în vârstă de 62 de ani, din municipiul Slobozia a sesizat Poliţia că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune. Victima a fost abordată de o femeie care a spus că o poate ajuta ca soţul ei bolnav să se vindece.

Victima a relatat anchetatorilor că luni, 23 mai, în timp ce se deplasa pe bulevardul Unirii, din municipiul Slobozia, a fost acostată de o persoană de sex feminin, care a intrat în vorbă cu ea, şi sub pretextul că îi poate ajuta soţul bolnav să se vindece, i-a sustras bani şi mai multe bijuterii din aur.

Făptuitoarea i-a cerut părţii vătămate să scoată toate bijuteriile pe care le purta pentru a le pune într-un ziar, înfăşurându-le ulterior într-o cârpă. Persoana necunoscută a pus apoi cârpa în poşeta reclamantei şi i-a spus acesteia să nu o desfacă până la orele 20.00, pentru ca rugăciunile să aibă efect.

Profitând de neatenţia şi naivitatea bătrânei, femeia, fără a fi observată, a sustras bijuteriile în valoare de 3.500 lei şi le-a înlocuit cu unele false.

După aproximativ o oră, victima a deschis poşeta şi a găsit în interior, în locul bijuteriilor sale din aur, două inele bărbăteşti  din material galben, şi lipsa unei sume mici de bani.

Poliţiştii criminalişti au realizat portretul robot al făptuitoarei, pe baza semnalmentelor relatate de partea vătămată, în prezent efectuându-se cercetări pentru stabilirea identităţii acesteia.
       
În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „furt calificat” şi „înşelăciune” şi se continuă cercetările în vederea identificării autorilor.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă impresia că sunt persoane de încredere.

În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, se recomandă cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează.

Nu în ultimul rând, ar trebui să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare sau dacă recunosc persona descrisă de victimă.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite