Slobozia: Grupul Băhăian la proces: bani şi crimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sergiu Băhăian şi complicii săi au fost trimişi în judecată astăzi într-un al doilea dosar în care liderul dar şi 12 dintre complicii săi sunt cercetaţi pentru infracţiuni economice dar şi pentru omor.

Reţeta este deja cunoscută: grupul Băhăian este învinuit de constituire la un grup infracţional organizat, înşelăciune în convenţii prin emiterea de cecuri sau alte instrumente de plată fără acoperire, omor calificat şi instigare la omor calificat, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals privind identitatea.

În perioada noiembrie 2006 – aprilie 2007, Băhăian împreună Valentin Şlepac au iniţiat un grup infracţional organizat, în scopul de a obţine, în mod ilicit, beneficii materiale importante. A înfiinţat societăţi fictive:  „Absolut Uiprix“  SRL Bucureşti şi SC „Gimatex“ SRL. Cu ajutorul cărora au înşelat 67 firme de la care cumpărau mărfuri pe care le achitau cu file CEC sau bilete la ordin fără acoperire. Mărfurile erau preluate de către membrii grupării, depozitate în locuri special amenajate şi vândute. Au obţinut un profit ilicit în valoare de 5.498.692 lei.

Ca să-şi acopere urmele au trecut firmele fantomă pe numele lui Lucian Cernat, ucis, în septembrie 2006, ca să nu mai poată declarat nimic.  Cernat a fost îmbătat şi aruncat în Dunăre, de pe podul rutier ce traversează braţul Dunărea Veche. Crima a fost executată la ordinul lui Băhăian de Şlepac şi Nicolae Mârşu.


Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite