Slobozia: Gruparea Băhăian, condamnată la închisoare pentru crime în stil mafiot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul crimelor lui Băhăian executate în stil mafiot se apropie de final.Tribunalul Constanţa a dat ieri o primă sentinţă în cazul lui Sergiu Băhăian şi a complicilor săi: inculpaţii au primit pedepse grele pentru instigare la omor, omor deosebit de grav, dar şi fraude.

Sergiu Băhăian a primit 26 de ani de închisoare. El este acuzat că le-a cerut locotenenţilor Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş să-i ucidă cu sânge rece pe Emilian Leonte, Ionel Ulezu, Petrică Captalan şi pe Lucian Cernat. Victimele fuseseră folosite ca administratori ai unor firme fantomă prin intermediul cărora au fost comise fraude de milioane de euro, în toată ţara.

Valentin Şlepac, cel care şi-a asumat paternitatea crimelor şi singurul care a mărturisit, a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Adrian Grigoraş, cel care l-a ajutat, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare.

Pedepse grele au primit şi complicii în fraude: Edward Mărculescu - 13,6 ani de închisoare, Dan Liviu Iovan – 13 ani de închisoare iar Florian Oprea - 5 ani de detenţie. În plus, instanţa a mai acordat şi despăgubiri morale şi materiale familiilor victimelor.

Filmul crimelor

Crimele au fost comise în perioada 2006 -2008. Primul a fost ucis Lucian Cernat, sedat şi aruncat de pe podul din Cernavodă. Leonte a fost lovit cu ciocanul în cap şi aruncat în Canalul Dunăre - Marea Neagră, iar Ulezu şi Captalan au fost bătuţi şi îngropaţi de vii, sub o placă de beton. Victimele au fost ucise în chinuri.

 „Şlepac mi-a spus că l-a omorât pe Leonte lovindu-l cu ciocanul în tâmplă, creştet şi gât. Mi-a spus că-i ţinea piciorul pe piept ca să se înece în sânge si să moară mai repede“, a declarat unul dintre martori în timpul procesului. Băhăian nu a recunoscut nicio clipă că ar fi comandat asasinatele. Pedepsele nu sunt definitive. Sentinţa dată de magistraţi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite