Slobozia: Gheorghe Nicolae - A luptat în Irak şi Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A activat în cadrul armatei peste 15 ani, timp în care a reprezentat România în teatrele de operaţiuni din Bosnia, Irak sau Afganistan. De doi ani de zile, este poliţist, iar iarna trecută a salvat o femeie de la moarte, mergând kilometri  întregi prin nămeţi şi viscol, pentru a ajunge la ea.

Poliţistul a terminat şcoala generală şi liceul la Slobozia. Imediat după absolvirea cursurilor, a fost încorporat în armată, stagiu care avea să-i schimbe viaţa în totalitate. Lăsat la vatră în 1991, Gheorghe Nicolae avea să se angajeze imediat la Unitatea Militară din Slobozia, cu gradul de sergent.

Viaţa de cazarmă
În anul 2000, se  hotărăşte să dea examen la Şcoala Militară de la Făgăraş, pe care o termină după un an. „Nu credeam că o să-mi placă atât de mult viaţa din armată. Eu făcusem fotbal de performanţă, înainte de încorporare şi nu ştiam dacă viaţa de cazarmă îmi va fi pe plac. Am vrut să fac carieră în cadrul forţelor armate române şi pot spune că am reuşit“, declară tânărul.După terminarea Şcolii Militare, a fost detaşat la Bucureşti, la Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni“.

„A fost o perioadă destul de dură pentru mine. Soţia mea şi primul copil erau la Slobozia, iar eu îi vedeam destul de rar, pentru că eram la Bucureşti, în unitate. Dar soţia mea a fost un stâlp de sprijin pentru mine şi m-a susţinut întotdeauna“, spune Gheorghe Nicolae. În anul 2003, se hotărăşte să se ofere voluntar pentru misiuni de menţinere a păcii în provincia Kosovo. După acea primă experienţă, urmează alte plecări în zone „fierbinţi“ de pe glob: Bosnia, Irak sau Afganistan.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite