Slobozia: Georgica Ezeanu - Profesorul de origami

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgica Ezeanu este fascinată de cultura japoneză şi predă arta plierii hârtiei de mai bine de douăzeci de ani, la Palatul Copiilor din Slobozia.

Georgica are o slăbiciune faţă de Japonia, fie că este vorba de artă, cultură, limbă sau vestimentaţie. În urmă cu 20 de ani, într-o emisiune televizată, a descoperit origami şi de atunci a construit mii de figurine. Împărtăşeşte pasiunea sa şi sutelor de copii care îi trec pragul la atelierul de fantezie şi întotdeauna experimentează lucrări noi.

Dă viaţă fantasmelor

Georgica Ezeanu s-a născut în satul Islaz, într-o familie de muncitori. Tatăl său era mereu atent la situaţia şcolară a celor două surori şi nu accepta notele mici. După ciclul primar, şi-a dorit să fie învăţătoare, aşa că a urmat cursurile Liceului Pedagogic din Turnu Măgurele. Tot aici, a luat parte la numeroase acţiuni pioniereşti şi a activat câţiva ani la cercul foto al Casei Pionierilor.

Şi-a început cariera didactică la şcoala din Luciu, în 1977, iar patru ani mai târziu a venit la Casa Pionierilor din Slobozia, devenită ulterior Palatul Copiilor. De treizeci de ani, activează la atelierul de fantezii, şi spune că avut mii de elevi.

„Mi-am ales cercul de fantezie pentru că este locul unde poţi face tot ce doreşti. Fiecare copil, ca fiecare dintre noi de altfel, are fantasme. Eu îi ajut să îşi materializeze visurile“, spune Georgica, ai cărei elevi au participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite