Slobozia: Georgiana Ghindaru - Prietena acuarelelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare zi din viaţa adolescentei începe în atelierul de pictură. În momentul în care se aşază în faţa şevaletului surprinde în mod inedit fiecare crâmpei al realităţii. 

Georgiana a început să studieze artele plastice încă din clasa I. A fost îndrumată de către cea mai bună prietenă a sa să meargă la Liceul de Artă. Amândouă visau să devină artiste plastice. „Cea mai bună prietenă a mea s-a înscris la clasa de desen de la Liceul de Artă şi i-am rugat pe părinţii mei să mă ducă şi pe mine“, povesteşte adolescenta. Chiar dacă la început s-a acomodat mai greu cu pensula şi acuarelele, Georgiana a reuşit totuşi să se împrietenească cu ele.

Potrete şi peisaje

Tânăra artistă adoră să picteze peisaje şi portrete. Se simte foarte bine în momentul în care transpune pe pânză chipurile oamenilor care îi plac. De asemenea, fiecare din peisajele pe care le realizează conţin şi stările sale sufleteşti. Consideră că între natură şi oameni există o legătură foarte strânsă. Cele mai multe dintre tablourile sale abundă de culori calde, precum roşul, galbenul sau portocaliul, pentru că Georgiana este o fire veselă şi optimistă. „În foarte multe dintre peisajele mele, se regăsesc locurile prin care eu am trecut cândva şi care mi-au plăcut foarte mult. Am reprezentat marea, muntele, copacii“, îşi descrie Georgiana operele.

Desinger-ul bio

Alături de o altă colegă de clasă, pe numele său Adina Coteanu, a reuşit să creeze şi haine care se încadrează în stilul de modă bio. Fetele au realizat articole vestimentare din materiale reciclabile, precum hârtia sau plastic. „Am reuşit să realizăm rochii, bluze şi fuste din hârtie pentru a le arăta oamenilor că trebuie să protejeze natura şi să aibă grijă de mediul înconjurător“, spune Georgiana.

Cu ocazia desfăşurării olimpiadei judeţene de desen, anul trecut, cele mai bune lucrări ale artiştilor adolescenţi au fost expuse pe siamezele Galeriilor de Artă Arcadia de la Slobozia. Printre respectivele picture, s-a numărat şi cea a Georgianei, intitulată „Vechi şi nou în mediul citadin“. Tânăra a reprezentat un oraş imaginar, în care se împleteau elemente din antichitate cu cele moderne. „A fost puţin abstractă lucrarea, însă celor care au privit-o le-a plăcut. Am încercat să fac ceva inedit şi, cred eu, am reuşit“, explică Georgiana.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite