Slobozia: Georgiana Dima, tânăra speranţă a scrimei româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sabrera are un palmares impresionant. De asemenea, Georgiana deţine titlul de dublă campioană naţională la categoria „Speranţe“.

În şase ani de scrimă, Georgiana a câştigat nu mai puţin de zece cupe, şase medalii de bronz, opt de argint şi alte şase de aur. Face scrimă din pasiune şi vrea să se impună şi să câştige Olimpiada. La cei 15 ani ai săi, are un palmares impresionant, fapt pentru care a fost transferată la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi.

Familie de sportivi
Deşi părinţii ei au făcut în tinereţe canotaj, Georgiana Dima nu a împărtăşit pasiunea lor pentru canotaj şi s-a orientat spre scrimă. „După ce părinţii mei au terminat cu sportul, ne-am mutat la Sudiţi. Acolo, am dat peste profesorul Cruţu, care m-a adus pe planşa de scrimă. Nu îmi place canotajul pentru că este mult de muncă şi, după o anumită perioadă, suferi şi multiple deformări“, spune sabrera, hotărâtă să renunţe la scrimă doar după ce va câştiga Olimpiada.

Sabrera a luat primul contact cu competiţiile de anvergură în anul 2005, la vârsta de zece ani, când a participat la Campionatul Naţional de Copii. De atunci şi până în prezent, a câştigat 20 de medalii, dintre care 6 de aur. Se antrenează zilnic mai bine de două ore, iar din acest an a fost transferată la Iaşi, la liceul cu profil sportiv.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite