Slobozia: George Cătălin Petre - Artistul umbrelor şi formelor abstracte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul artist a moştenit talentul de la părinţii săi
Tânărul artist a moştenit talentul de la părinţii săi

Născut într-o familie de artişti plastici, era pregătit să devină contabil. A renunţat la acest gând pe ultima sută de metri şi a ales să se înscrie la şcoala de arte.

Fiul celebrilor artişti ialomiţeni Gheorghe şi Viorica Petre, George şi-a petrecut întreaga copilărie în atelirul de lucru al părinţilor săi. Avea doar câţiva ani în momentul în care a realizat primele sale desene.

Cu toate acestea, în adolescenţă a renuţat în a mai crea opere de artă. Era preocupat de cu totul alte lucruri decât pictura. Prefera să facă sport, să socializeze cu prietenii şi nu dorea să realizeze tablouri.

„Am desenat cred că până pe la şase ani, după care am renunţat. Nici în liceu nu eram atras de artă“, mărturiseşte artistul.

Ajutor de nădejde

Mai mult, îşi aminteşte de momentele în care păşea în atelierul de pictură aflat în casa părintească, iar tatăl său îl întreba ce părere are despre tabloruile pe care renumitul pictor ialomiţean le crea.

„Tata mă lua de mână şi mergea cu mine în atelier. Mereu îmi cerea şi mie o părere despre felul în care arată tablourile pe care el le realiza. Era foarte emoţionat pentru mine să vadă picturile pline de culoare“, spune tânărul artist.

Citiţi mai multe amănunte în „Adevărul de Seară“ Slobozia de astăzi !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite