Slobozia: Geanina Bondoc, handmade la rang de artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Geanina confecţionează bijuterii din pietre semipreţioase. Practică handmade-ul de aproape trei ani. Toate bijuteriile pe care le creează le vinde în cadrul târgurilor de specialitate.

Arta a atras-o pe Geanina de când era copil. La orele de desen din şcoala gimnazială, era foarte atentă şi încerca să realizeze cele mai frumoase desene. Apoi, când a venit vremea să meargă la liceu, a ales Liceul de Artă „Nicolae Toniţa” din Bucureşti. „Voiam tare mult să mă înscriu la un liceu de artă. La Slobozia, nu exista aşa ceva şi de aceea am ales să merg la Bucureşti. A fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea”, rememorează artista. După terminarea studiilor, a fost nevoită să se întoarcă acasă şi nu a mai urmat şi cursurile vreunei facultăţi.

„Artistă” din întâmplare

Geanina a devenit artist handmade în urmă cu trei ani. Femeia a intrat pe internet să îşi caute un loc de muncă. A descoperit, însă, cum se confecţionează bijuteriile din pietre semipreţioase. Nu a stat pe gânduri şi a decis că trebuie să încerce şi ea acest lucru. Imediat, a făcut comandă de materiale şi s-a apucat de treabă. „Voiam sî îmi caut un job şi am descoperit din întâmplare un site pe care erau postate poze cu bijuterii confecţionate manual. Mi-a părut interesant şi am zis să încerc şi eu”, îşi aminteşte artista. Primele bijuterii pe care le-a creat au fost fotografiate şi păstrate într-un album special. Geanina a vrut să le aibă alături de ea mereu.

Handmade-ul, o afacere profitabilă

Toate creaţiile artistei sunt comercializate. Cerceii, colierele, brăţările şi boreşele confecţionate de Geanina Bondoc sunt purtate de cele mai extravagante doamne şi domnişoare. „Toate piesele mele sunt unicat. Le vând pentru că această pasiune este un fel de job pentru mine. Mă despart cu greu de ele în momentul în care le termin”, recunoaşte Geanina. Ca să îşi poată vinde produsele, Geanina şi-a creat un mic magazin virtual pe internet. Acolo, are postate poze cu bijuteriile pe care le creează, iar doritoarele îşi pot face comandă online. „Am clientele mele speciale. Doamnele mă sună şi mă întreabă ce am mai creat, eu le invit la mine în atelier şi le arăt. Niciuna nu pleacă fără să cumpere ceva. Mă bucur că îmi apreciază munca”, se mândreşte Geanina Bondoc.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite