Slobozia: Gardienii din sudul ţării se instruiesc la Amara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de angajaţi ai sistemului de penitenciare vin periodic la cursuri de perfecţionare, la Centrul de pregătire de la Amara. În prezent mai mulţi gardieni din sudul ţării urmează cursurile de utilizare a calculatorului.

Centrul de pregătire şi perfecţionare profesională a cadrelor din sistemul penitenciar de la Amara a fost inaugurat în 2002, iar de atunci a desfăşurat sute de cursuri de perfecţionare şi instruire. Zeci de gardieni sau lucrători de la Jilava, Rahova, Vaslui, Colibaşi, Galaţi, Brăila, Târgşor, Poarta Albă, Craiova sau Slobozia au trecut pragul centrului de instruire din staţiunea Amara.

Şcoala de grefieri
Centrul de pregătire a angajaţilor din puşcării este dotat la standarde europene şi instruieşte săptămânal formatori care au obligaţia de a disemina informaţia în unităţile din care provin. „În prezent avem o serie de formatori ECDL (permis european de conducere a calculatorului) care stau două săptămâni. După această grupă vor mai urma alte patru care vor încheia cursurile la 30 iunie“, spune Gigi Andrei, administratorul centrului din Amara.

Pe lângă aceste grupe, la Amara s-au mai perfecţionat şi medici, dar şi asistente care au grijă de sănătatea deţinuţilor. Începând cu 1 martie şi până la 30 decembrie, la Amara se vor ţine mai multe cursuri şi pentru Şcoala naţională de grefieri, dar şi pentru alt personal din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. „Avem o multitudine de cursuri, chiar şi pentru gardienii de la siguranţa deţinerii care vin periodic pentru perfecţionare“, spune Gigi Andrei, administratorul centrului.
La Centrul de instruire pot fi cazaţi simultan 56 de cursanţi care beneficiază pe lângă o sală de cursuri şi de sală de recuperare sau bucătărie.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite