Slobozia: Fructele de sezon, produse de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpşunile, cireşele sau piersicile au, în pieţele din oraş, preţuri ameţitoare, care depăşesc puterea de cumpărare a oamenilor.

În momentul în care pleacă la cumpărături, clienţii sunt nevoiţi să întoarcă spatele tarabelor unde se vând fructele de sezon. Cele mai scumpe sunt cireşele, care se vând cu 20 de lei kilogramul. Preţurile ridicate ţin clienţii la distanţă.

În pieţele din Slobozia, cele mai ieftine căpşuni sunt cele din importate din Grecia. Acestea se vând la preţuri ce variază între 9 şi 11 lei kilogramul. Mult mai scumpe sunt căpşunile aduse din Italia, care se vând cu 23 de lei kilogramul. Comercianţii practică aceleaşi preţuri ridicate şi pentru cireşe. Deşi sunt printre cele mai îndrăgite fructe de sezon, cei care doresc să le cumpere trebuie să lase la tarabă nu mai puţin de 20 lei pentru un kilogram.

La fel de scump este şi kilogramul de piersici sau nectarine, pentru care pofticioşii trebuie să scoată din buzunare aproximativ 11 lei. Pentru cei care doresc să îşi ia, totuşi, porţia de vitamine, cele mai la îndemână sunt merele roşii sau golden. Aceste fructe se vând la preţul de 5 lei kilogramul.

Vânzări scăzute

Preţurile mari ale fructelor de sezon ţin clienţii la distanţă. O ştiu cel mai bine comercianţii, care se chinuie cu greu să vândă câte un kilogram de căpşuni sau cireşe. Oamenii se tem că marfa lor se va strica pe tarabe şi că vor fi nevoiţi să o arunce, deşi au investit destul ca să o procure. „Merge foarte prost vânzarea acestor fructe. Sunt din import şi tocmai de aceea sunt mai scumpe. Aşa cum era de aşteptat, cumpărătorii caută doar produsele ieftine“, spune Mihaela Bădescu (31 de ani) unul dintre comercianţii din pieţele din oraş.

Singura şansă a vânzătorilor este să scoată pe piaţă căpşunile şi cireşele româneşti, însă, până când aceste fructe se vor coace, va mai dura câteva săptămâni. „Când vom avea produse româneşti la tarabe, oamenii vor veni să le cumpere. Dar mai trebuie să aşteptăm puţin până când acestea se vor coace“, adaugă vânzătoarea.    

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi! 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite