Slobozia: Fraudarea sistemului britanic de ajutoare sociale, din nou pe masa instanţei harghitene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzat că a fraudat sistemul britanic de ajutoare sociale cu peste 100.000 de lire sterline, Ilie Schian (46 de ani), se va prezenta astăzi în faţa magistraţilor Tribunalului Harghita. Alături de acesta, este aşteptat şi Marcu Marian, unul dintre locotenenţii reţelei de traficanţi.

Autorităţile britanice susţin că, folosindu-se de un nume fals, Ilie Schian, alias Neluş Gheorghe, a beneficiat de mai multe indemizaţii sociale şi alocaţii pentru copii. Cu banii daţi de statul englez, ţiganul şi-a ridicat în Ţăndărei un palat în toată regula. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, Ilie Schian se ocupa cu negocierea şi plata preţului de transport pentru puradeii din Ialomiţa şi Călăraşi, traficaţi apoi pe relaţiile România-Spania şi România-Marea Britanie. De-a lungul timpului, Schian a primit din Spania şi Marea Britanie, prin mandate Money Gram şi Western Union, sume de bani totalizând peste 13.000 de euro.

Marcu Marian, profit considerabil

În ceea ce îl priveşte pe locotenentul Marcu Marian, procurorii susţin că, în perioada 2005–2006, acesta s-a ocupat de transportul în străinătate a zece minori, folosind ca mijloace de transport autoturisme aparţinând lui Schian Florian şi Stan Colonel. Şase dintre puradeii transportaţi, Dumitru Florentina, Stoica Roger, Radu Florin, Radu Lidia, Drăguşin Leoştina, Tudorache David şi Bucureşteanu Uzina, au fost depistaţi în Marea Britanie săvârşind infracţiuni de furt, cerşetorie, iar unul dintre copii a fost identificat şi cu cazier în Spania. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, Marcu Marian a primit, de-a lungul timpului, aproximativ 6.000 de euro, prin mandate Money Gram şi Western Union. Totodată, conturile bancare ale acestuia au fost alimentate cu peste 6.000 de euro şi mai bine de 81.000 de lei.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite