Slobozia: Florin Mangiurea - Pompierul educat la şcoala lui Cousteau

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este campion naţional la atletism, în competiţiile rezervate pompierilor, scafandru şi face parte din grupa de elită a pompierilor ialomiţeni. S-a luptat cu focul, tornadele sau apa, pentru a salva vieţi omeneşti

De la Ciocile, la Slobozia

Florin Mangiurea a parcurs primii paşi în viaţă într-o comună din judeţul Brăila, în urmă cu 37 de ani. A urmat cursurile Liceului Agroindustrial Brăila, iar stagiul militar l-a petrecut la Detaşamentul de Pompieri Militari „Barbu Catargiu“ Slobozia. A fost vrăjit, încă din primele zile de armată, de această meserie nobilă. În perioada stagiului militar, a început să practice atletismul şi a concurat cu brio la competiţiile de gen din ţară.

După ce a terminat armata, s-a întors, cu regret, în comuna natală. Într-una din zile, un incendiu s-a produs la una din gospodăriile localităţii. A fost printre primii care a sărit în ajutor, înainte de venirea pompierilor. Echipa de intervenţie care a sosit la faţa locului era chiar din unitatea la care făcuse el armata.

Şeful echipei l-a văzut şi i-a spus să vină la Slobozia, pentru că există un post liber de pompier militar. Nu a stat pe gânduri şi, în câteva zile, era din nou prezent pe maşina de intervenţii.

„Nu se compară nimic pe lumea asta cu sentimentul pe care îl ai după ce îţi faci treaba bine şi vezi mulţumirea în ochii oamenilor“, declară, emoţionat, Florin Mangiurea.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Sear㐓 Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite