Slobozia: Florian Enache - Olimpic la disciplinele tehnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorul tehnician electrotehnist şi-a surclasat toţi contracandidaţii judeţeni şi a câştigat, în 2010, premiul special la Olimpiada Naţională.

Florin este cel mai priceput meşter de la „Liceul de Chimie“, aşa cum mai este cunoscut Grupul Şcolar Mihai Eminescu, reuşind să se impună în faţa mai multor olimpici din ţară.

Ar fi vrut informatică
După absolvirea şcolii gimnaziale din comuna Gheorghe Doja, Florin se înscrie la un liceu din Slobozia. Prima sa opţiune a fost clasa de matematică-informatică, însă, într-un final, a fost repartizat într-o clasă de electricieni.

În anii de liceu, a învăţat, printre altele, despre rezistenţe, condensatoare, circuite electronice sau reţele electrice, fapt ce l-a determinat, în 20210, să-şi valorifice toate cunoştinţele şi să se înscrie la olimpiada tehnică.

„Am învăţat ani la rând despre motoare, diode şi aparate de măsură. Am vrut să-mi dau un test şi să-mi verific cunoştinţele, dar, pentru că aş fi putut fi subiectiv, m-am înscris direct la Olimpiadă“, povesteşte Florin, care la faza judeţeană şi-a adjudecat premiul întâi.

Distincţia i-a oferit automat şi calificarea la faza naţională a Olimpiadei. „Am plecat la Cluj, dar cu mari reticenţe. Am reuşit să-mi adjudec un premiu special şi să intru în primii zece pe ţară“, îşi aminteşte olimpicul.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite