Fanfara Slobozia a scos oamenii în parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de mai bine de o oră, sute de oameni au savurat recitalul oferit de artişti. Foşti colegi de liceu sau de armată, aproximativ 20 de artişti aduc în fiecare weekend câteva momente de feerie, prin muzica lor. Ieri, acordurile de vals şi tango au răsunat în Parcul Ialomiţa din Slobozia.

Fanfara cântă de aproape un an în fiecare săptămână pentru oamenii din Slobozia. Constantin Vulpe, unul dintre membrii ansamblului, vine în fiecare weekend, alături de alţi patru colegi, de la Buzău, pentru a da viaţă acestui proiect. A trăit, la rândul său, momentele magice oferite în tinereţe de fanfarele din Buzău, Focşani, Bucureşti sau Slănic Moldova.

100% meserie şi pasiune
„Sunt colaborator al fanfarei din Slobozia de un an şi vin în fiecare vineri de la Buzău, pentru a cânta alături de colegii mei. Avem colegi aici, cu care am făcut Liceul de Muzică, şi, la rugămintea lor, am vrut să întregim acest ansamblu, pentru că la Slobozia nu erau suficienţi instrumentişti. Oamenii sunt încântaţi la Slobozia, faţă de alte oraşe. Îmi place ceea ce fac. Este 100% meserie şi 100% pasiune“, spune Constantin Vulpe, unul dintre membrii Fanfarei.

Trei crai de la Răsărit
Pe o băncuţă, trei bătrânei, prieteni de-o viaţă, sorb din priviri demonstraţia în forţă a Fanfarei. La cei 85 de ani ai săi, Neagu Staicu trăieşte fiecare acord muzical.
„Este ceva extraordinar! Păi ce, înainte credeţi că băga comunismul fanfară în parc? Doamne fereşte!“, spune pensionarul, radiind de fericire.
Cu 11 ani mai tânăr, Nae Simion rememorează vremurile în care, tânăr fiind, mergea la hore. „Este o iniţiativă foarte bună. În tinereţe, nu prea ne cânta fanfara. Timpul liber îl petreceam la hore, la ţară. Se făceau hore acolo, se duceau tinerii grămadă. Era un acordeonist, o vioară şi un ţambal. Era cea mai bună muzică“, spune Nae Simion.

Pe reprezentantele sexului frumos, care făceau furori în tinereţe, notele Fanfarei le poartă cu gândul departe, cu ani şi ani în urmă.
„Este foarte frumos şi extrem de plăcut. Noi în tinereţe mergeam la dans, iar valsul şi tangoul erau dansurile noastre. Primul dans pe care l-am dansat cu soţul meu a fost tango. Mai ştiu câţiva paşi şi acum“, spune doamna Ortansa, o femeie în vârstă de 60 de ani.

De la house, la muzică de promenadă

Recitalul de excepţie al Fanfarei a prins şi la tinerii căsătoriţi. „Este o iniţiativă minunată, foarte frumoasă. De când avem copil, timpul liber ni-l petrecem aici, în parc. Înainte, eram mai mult prin cluburi, discoteci. Fetiţa mea văd că deja dansează un vals“, spune Mihaela Tomşa(32 ani), o tânără mămică.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite