Slobozia: Facultăţile particulare duc lipsă de studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii nu se mai înghesuie să se înscrie la o facultate particulară. Facultăţile pun acest eşec pe seama crizei şi a rezultatelor dezastruoase de la bacalaureat

Altădată pline, holurile universităților din Slobozia sunt acum pustii. Doar unul- doi studenți se grăbesc să achite taxa de școlarizare sau să se înscrie la cursurile unei facultăți. Aceștia se numără printre „performerii“ județului, doar pentru faptul că au reușit să promoveze bacalaureatul. În prima sesiune de BAC, promovabilitatea a fost de doar 49%, în vreme ce în sesiunea de toamnă aceasta a fost de numai 36%, situaţie care a clasat județul Ialomița pe ultimul loc în țară.

La Spiru Haret, doar se plătesc taxele

Universitatea „Spiru Haret“ este un centru regional care deține zeci de facultăți, cu arii de specializare dintre cele mai diverse. În cadrul Centrului de la Slobozia există doar forme de învățământ la distanță și frecvență redusă. Taxa anuală de studiu este de 1.080 de lei. „La Slobozia, noi funcționăm ca un centru regional, adică un punct de lucru unde studenții să vină să-și achite taxele, să ridice adeverințe sau alte acte. Cursurile se țin la București. Vom vedea la 1 octombrie dacă vom putea să susținem examene la Slobozia“, declară Floricica Dumitru, directorul Universității „Spiru Haret“ Slobozia.

Cu toate că a fost puternic afectată de un scandal iscat în urmă cu un an, universitatea continuă să fie un punct de atracție pentru tinerii absolvenți de liceu. „Azi, m-am înscris la Facultatea de Drept și Administrație Publică și sunt mulțumită de condiții. Știu că au fost probleme anul trecut cu cei care au optat pentru învățământul la distanță, dar eu am ales frecvență redusă. E OK și cu taxa, pentru că este mai mică decât la alte universități“, declară Mădălina, o tânără de 20 de ani, din Slobozia. Conducerea se fereşte să ofere date exacte cu privire la numărul de studenţi, însă apreciază că este mai scăzut cu cel puţin 30%, faţă de anul trecut.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite