Slobozia: Explozia a provocat pagube de peste 10.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deflagraţia produsă în noaptea de vineri spre sâmbătă la blocul F6 din Slobozia a afectat 13 apartamente, provocând pagube de mii de lei. Locatarii apartamentelor afectate de explozia din noaptea de vineri spre sâmbătă trebuie să suporte singurii cheltuielie, iar asta întrucât casele lor nu erau asigurate. Până acum, estimările pagubelor se ridică la peste 10.000 de lei.

La două zile de la devastatoarea explozie produsă la unul din apartamentele aflate la etajul doi al blocului F6, situat pe strada Constantin Dobrogeanu-Gherea, haosul încă domneşte pe scara unde s-a petrecut neorocirea. Mirosul de fum se simte de la intrare, iar pereţii au fost acoperiţi de un strat gros de funingine. Câţiva muncitori încearcă de zor să refacă racordul locatarilor la reţeaua de gaze. Pe uşa apartamentului care a explodat, anchetatorii au pus sigiliu, semn că ancheta care urmează să desluşească ce anume a provocat deflagraţia este încă în desfăşurare.

Apartamentele, devastate
În stare de şoc, locatarii apartamentelor afectate de suflul exploziei încearcă să repare şi să înlocuiască bunurile distruse. Celor mai mulţi dintre ei deflagraţia le-a distrus uşile de la intrarea în case şi geamurile. Printre cei afectaţi se numără şi tânăra Adriana Berteşteanu (24 de ani). În urma exploziei, apartamentul în care fata locuieşte a rămas fără uşa de la intrare, o altă uşă din interior, din sticlă, şi balamalele de la geamurile termopan.

De asemenea, în momentul în care pompierii au intervenit să stingă incendiul provocat de explozie, apa i s-a infiltrat prin tavanul de la dormitor, iar acum tencuiala stă să cadă. Tânăra a făcut un calcul şi şi-a dat seama că are nevoie de peste 5.000 de lei pentru a-şi renova complet apartamentul. Întreaga cheltuială va fi suportată din propriul buzunar, pentru că locuinţa sa nu era asigurată. „Uşa de la intrare aproape că a fost smulsă, uşa din interior am aruncat-o pentru că se făcuse ţăndări. Acum, trebuie să plătesc pentru reparaţii. Nu am avut bani să îmi sigura casa“, spune tânăra.

Proprietarul, chemat în instanţă
Apartamentul care a explodat în noaptea de vineri spre sâmbătă se afla în proprietatea lui Nicolae Dobruţchi (61 de ani). Vecinii bătrânului sunt decişi să-l dea în judecată pentru tot ceea ce s-a întâmplat şi doresc să fie despăgubiţi de către el. Rezultatele preliminarii ale anchetei demarate în urma tragediei arată că deflagraţia a produs pagube care depăşesc valoarea de 10.000 de lei.
Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite