Slobozia: Executivul a decis - Spitalul din Ţăndărei va fi transformat în azil. Peste 38.000 de oameni rămân fără servicii medicale de specialitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul a anunţat astăzi că Spitalul Orăşenesc din Ţăndărei va fi transformat în azil de bătrâni, în ciuda petiţiilor înaintate de autorităţile locale către Ministerul Sănătăţii sau a protestelor organizate la Ţăndărei de sute de oameni pentru salvarea unităţii spitaliceşti.

Spitalul din Țăndărei deservește un număr de 38.000 de locuitori din oraș și localitățile limitrofe. Cum unitatea va fi transformată, pacienții vor fi nevoiţi să parcurgă 30 de kilometri până la spitalele din Slobozia sau Fetești.

Autorităţile judeţene susţin că vor ataca în instanţă decizia Executivului, nelegală în opinia lor. „Înfiinţarea, desfiinţarea, reorganizarea, restructurarea spitalelor publice de sub autoritatea consiliilor locale sau judeţene se fac la iniţiativa prefectului sau a Consiliului Judeţean, conforn Legii 95/2006. La nivelul judeţului Ialomiţa, niciuna din instituţiile abilitate nu a înaintat vreun proiect de act normativ pentru desfiinţarea vreunui spital public. În plus, nici măcar nu am fost consultaţi cu privire la desfiinţarea sau reprofilarea spitalului din Ţăndărei. În atare condiţii, hotărârea este vădit nelegală“, susţine Silvian Ciupercă, preşedintele Consiliului judeţean Ialomiţa.

Au scăpat de la reprofilare câteva spitale orăşeneşti din Botoşani, Gorj, Prahova, Sibiu, Timiş şi Vâlcea.


Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite