Slobozia: Evelina Matei - Ritmuri de hip-hop şi break-dance

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta este o dansatoare înfocată şi totodată are un suflet mare. În urmă cu doi ani a participat la preselecţia pentru emisiunea-concurs „Dansez pentru tine“ ca să îşi ajute bunicul grav bolnav.

Născută pentru dans
Evelina Matei consideră că a fost hărăzită cu arta dansului. Fata dansează de când avea doar doi anişori. Îi plăcea să asculte muzică şi să se mişte în toate părţile, fără încetare. Prima dată când a păşit într-o sală de dans a fost la vârsta de zece ani. La vremea respectivă, merga la un club de dans particular din Capitală.

„Eu acolo am început să dansez. Am învăţat şi dansuri moderne, dar şi de societate. A fost foarte frumos“, rememorează Evelina. Ca să ajungă la cursuri, mica dansatoare făcea naveta de două ori pe săptămână. „Dansul e ceva pe care îl am în sânge. Nu aveam cum să renunţ la el aşa că m-am gândit că trebuie neapărat să îmi fructific pasiunea pentru mişcare“, spune adolescenta.

Medaliată cu aur
Evelina a participat la peste zece concursuri naţionale de dans. Cea mai reprezentativă competiţie la care s-a înscris a avut loc în urmă cu doi ani, la Bucureşti, în incinta Ministerului de Externe. Concursul, intitulat „Festivalul de Dans Modern“, a adunat ei mai buni dansatori din ţară.

Melodiile din musicalul „Greace“ şi hit-ul trupei Mandinga, „Gucci“, piese pe care Evelina a dansat, au făcut ca juriul să fie convins de calităţile tinerei, astfel încât adolescenta să fie premiată cu o medalie de aur. „Am avut mari emoţii şi nu mă aşteptam să câştig medalia. M-am întors acasă foarte încântată de ce performanţa am obţinut“, spune tânăra dansatoare.

Evelina şi „Mystic Mims“
La Slobozia, Evelina a reuşit, împreună cu alţi nouă prieteni, să înfiinţeze o trupă de dans. Trupa se numeşte „Mystic Mims“ şi a luat naştere în urmă cu aproape un an şi jumătate. Din ea fac parte cinci fete şi cinci băieţi.„Iniţial, au apărut doar fetele, însă ne-am gândit că n-ar strica să aducem şi băieţii. Aşa a luat naştere trupa noastră“, spune încântată Evelina.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite