Slobozia: Evaziune fiscală de peste trei milioane de euro, depistată de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii ialomiţeni cercetează şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 54 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, aceştia fiind acuzaţi că au adus un prejudiciu de peste 13,6 milioane de lei bugetului de stat.

Ofiţerii de investigare a fraudelor s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o societate din Ialomiţa, care comercializa produse petroliere, nu a evidenţiat, în perioada 2009 – 2010, în actele contabile, operaţiunile comerciale derulate. Astfel, s-a stabilit că bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 6.765.601 de lei, constând în taxa pe valoare adăugată nedeclarată şi nevirată de mai multe societăţi comerciale, cu un comportament de tip fantomă.

Extinzând cercetările, poliţiştii au identificat una din societăţile furnizoare de motorină, cu sediul în oraşul Ţăndărei, al cărui administrator de 34 ani, din Năvodari, nu a evidenţiat în actele contabile operaţiunile comerciale derulate. Prin această modalitate, s-a sustras de la plata taxelor şi a impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului, în sumă de 6.904.303 de lei. Totodată, s-a stabilit faptul că şi alte două firme din judeţul Constanţa, furnizoare ale societăţii verificate, s-au sustras de la plata către bugetul de stat cu suma de 253.501 de lei.

Dosarul a fost declinat Direcţiei Naţionale Anticorupţie.       

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite