Slobozia: „Eu am tonul ridicat pentru că sunt obişnuit să predau“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorul şcolar general Ilie Stavăr justifică astfel discuţiile aprinse cu profesorii pe tema grevei. „Generalul“ Ilie Stavăr a amintit dascălilor despre restructurări şi evaluarea anuală la care ar putea să iasă prost, dacă se mai ţin de proteste.

În Ialomiţa, peste 2.500 de elevi trebuie să susţină examenul de bacalaureat. Sindicatele din învăţământ pregătesc o acţiune de protest care ar putea suspenda examenul ce a început ieri cu proba orală la limbi străine şi se va încheia la 2 iulie. Simion Hancescu, lider judeţean al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), a declarat că profesorii vor să-şi ia concediu la 12 iunie, împiedicând astfel desfăşurarea probelor scrise ale bacalaureatului.
 
„Este nevoie de un singur profesor care să nu încheie mediile, în fiecare şcoală, şi niciun elev nu va intra în bac“, a precizat un alt lider al sindicatului, Traian Mitrea, vicepreşedinte FSLI Ialomiţa. Sindicaliştii spun că inspectorul şcolar general încearcă intimidarea colegilor pentru a renunţa la proteste şi a încheia situaţia şcolară.

„Le spune că viaţa e grea şi că în viitorul apropiat vor fi făcute restructurări. Oamenii au dreptul legal la grevă, dar domnul Stavăr crede că profesorii sunt vasalii lui şi nimeni nu trebuie să-i iasă din cuvânt“, spune indignat  liderul sindical Traian Mitrea.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite