Slobozia:Le-au dat alte subiecte la Bac! Elevii "păcăliţi" au dat, din nou, proba la informatică / UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care au susţinut vineri ultima probă la disciplina informatică şi au avut de rezolvat subiecte inversate s-au întors ieri în sala de examen pentru a da din nou testarea. Ei au cerut Ministerului Educaţiei, printr-un memoriu, să fie reexaminaţi.

UPDATE ORA 12.15: Elevii au început deja să iasă din sala de examen. Ei susţin că subiectele de astăzi au fost mult mai uşoare decât cele de ieri şi se aşteaptă la rezultate foarte bune.

„Chiar dacă toată lumea a zis că s-au dat subiecte uşoare, în locul celor grele nu a fost deloc aşa. Au fost dificile şi multe dintre ele nu erau trecute în programă. Azi, a fost bine şi cred că voi lua peste opt“, susţine Ionuţ Stanciu (18 ani), unul dintre cei 29 de elevi care au susţinut astăzi, din nou, ultima probă a bacalaureatului, la disciplina informatică.

Mâine, toţi elevii de clasa a XII-a vor afla dacă au promovat sau nu bac-ul. 

Însoţiţi de părinţi, elevii au venit la Inspectoratul Şcolar Ialomiţa să ceară socoteală

UPDATE ora 10.30 - Elevii „păcăliţi“ vor părăsi sala de examen la ora 12.30. Conform metodologiei de desfăşurare a bacalureatului, elevii au voie să plece din sală după o oră şi jumătate de la primirea subiectelor.

BAC 2011: Vezi aici topul liceelor din Timişoara care au dat "elevi de aur" şi analiza rezultatelor

Cei 35 de liceeni ai Grupului Şcolar Alexandru Ioan Cuza din Slobozia, care au susţinut ultima proba a bacalaureatului la informatică, în cadrul centrului de examninare de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul (CNMV), au primit subiecte de tipul MT2, care au un grad de dificultate mult mai scăzut, în locul celor de tipul MT1, mult mai grele.

După ce au ieşit din sala de examen, 29 dintre aceştia au înaintat un memoriu Ministerului Educaţiei prin care au solicitat să dea din nou proba la informatică. Astăzi, la primele ore ale dimineţii elevii s-au întors în centrul de la CNMV şi au intrat în examen.

„Ministerul şi-a dat acordul, iar elevii au fost chemaţi să dea iar bacalaureatul la informatică. Nu am obligat pe nimeni să facă acest lucru. Totul a rămas la alegerea părinţilor şi a elevilor“, a declarat Ilie Stavăr, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Iaomiţa. 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite