Slobozia: Echipă de Liga a IV-a are nocturnă din paratrăsnete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa Andrias Andrășești are stadion cu nocturnă, deși activează în al patrulea eșalon fotbalistic
Echipa Andrias Andrășești are stadion cu nocturnă, deși activează în al patrulea eșalon fotbalistic

De trei săptămâni, fotbaliștii echipei Andrias Andrășești, ce activează în Liga a IV-a, fac antrenamente noaptea, la lumina nocturnei.

Edilii spun că nocturna de la Andrășești este singura din România de acest gen. Fotbaliștii se bucură de lumina artificială doar în timpul antrenamentelor, pentru că încă nu au avizul de a disputa meciuri oficiale la lumina relflectoarelor.

„Arena“ din Andrăşeşti
Cine străbate, la lăsarea întunericului, comuna Andrășeșeti, o localitate situată la 20 de kilometri de Slobozia, pe Drumul Național 2A, cu siguranță va observa oaza de lumină ce acoperă stadionul din localitate. Pe teren, mai mulți fotbaliști, unii foarte tineri și alții trecuți de prima tinerețe, se antrenează din greu. În cele patru colțuri ale „arenei“ comunale, sunt amplasați patru stâlpi ce susțin panouri cu becuri.

nocturna 1

           În timpul zilei stadionul este asaltat de copiii din sat

„E foarte frumos, domnule. Am promovat în Liga a IV-a, avem stadion cochet, iar nocturna îi ajută pe băieți să se antreneze noaptea, la lumina reflectoarelor, pentru că mulți dintre ei muncesc în timpul zilei și nu pot face pregătirea decât seara. Sperăm să promovăm și să jucăm și meciuri oficiale pe acest stadion“, spune Nicolae Vasile (54 ani), un bărbat care locuiește vis-a-vis de stadionul comunal.

image

       Echipa Andrias Andrășești ocupă locul 4 în Liga a IV-a din Ialomița

Nocturnă din paratrăsnete
Inedit este faptul că nocturna stadionului din Andrășești nu a fost comandată la o firmă de specialitate, ci a fost construită cu materiale proprii, din structurile metalice părăsite cândva pe terenurile fostului IAS din localitate.

nocturna 4

Tribunele, anul viitor
Cu toate că echipa abia a promovat în Liga a IV-a, fanii speră ca în sezonul următor să promoveze în eșalonul superior. Conducerea echipei deja a bătut palma cu fizioterapeutul echipei Unirea Urziceni, Adrian Moise, care a preluat și postul de antrenor principal al echipei Andrias Andrăşeşti. În plus, conducerea echipei speră să scoată ceva bani și din vânzarea unor talente locale către echipa fanion a județului ialomița, Unirea Urziceni.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite